VPSCG: “ZA FINALNI MEČ VATERPOLO PRVENSTVA KARTE ODAVNO RASPRODATE”

VPSCG: “ZA FINALNI MEČ VATERPOLO PRVENSTVA KARTE ODAVNO RASPRODATE”

130
0
Podijeli

bcn 2013Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće večeras sa Mađarskom finalni meč Svjetskog prvenstva u Barseloni.
Obje selekcije do finala došle su sa po pet pobjeda i porazom. Crna Gora je nakon startnog poraza od Grčke savladala Španiju, Novi Zeland, Kanadu, Srbiju i Italiju. Mađarska je jedini poraz doživjela od Srbije, a bila je bolja od Kine, Australije, Kazahstana, Grčke i Hrvatske.
Crnogorski vaterpolisti plasmanom u finale ostvarili su do sad najbolji rezultat na šampionatima svijeta, dok će Mađarska deveti put igrati za trofej svjetskog prvaka. Šampion je bila 1973. i 2003. godine, a igrala je finale još 1975, 1978, 1982, 1998, 2005. i 2007. godine.
Finalni duel počeće u 22 sata i 15 minuta. U meču za bronzanu medalju, u 16 sati i 30 minuta, sastaće se Hrvatska i Italija.
– Sasvim razumljivo da za finalni meč vlada ogromno interesovanje i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) žali što nije u mogućnosti da svim navijačima koji bi željeli da pruže podršku crnogorskim vaterpolistima obezbijedi ulaznice za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva sa Mađarskom u Barseloni, saopšteno je iz te asocijacije. Navodi se i da je Savez od kada je postalo jasno da će reprezentacija igrati u finalu Svjetskog prvenstva uradio sve da omogući što većem broju ljubitelja vaterpola i reprezentacije da prisustvuju meču za zlatnu medalju.
– Od organizatora smo dobili odgovor da karata u prodaji nema, da su sve za posljednji dan takmičenja rasprodate danima unazad. Pregovarali smo i sa najvišim predstavnicima Svjetske vaterpolo i plivačke federacije (FINA) koji su razumjeli naš zahtjev i veliko interesovanje simpatizera vaterpola u našoj zemlji, ali i dobili odgovor da ne žele da odobre dodatne zahtjeve za karte, piše u saopštenju VPSCG objavljenog na sajtu VPSCG.
Crnogorskom savezu iz FINA saopšteno je da su karte za finale Svjetskog prvenstva rasprodate.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code