Početna Ke Nova Vratila se Velika bokeška fešta i Sajam masline u kalendar “Mimoze”

Vratila se Velika bokeška fešta i Sajam masline u kalendar “Mimoze”

8

“Velika bokeška fešta” i Sajam masline, vina i zdrave hrane u Bijeloj biće nakon dvije godine pauze opet u okviru Praznika mimoze. Manifestacija je najavljena od 8. do 11. februara na više lokacija.

Organizator je NVO “Velika bokeška fešta”, pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i JUK Herceg Festa.

U realizaciji ovogodišnje manifestacije učestvuju i Maslinarsko društvo “BOKA”, Mjesna zajednica Bijela, Udruženje žena “RIZA”, NVU “Ruža vjetrova” iz Bijele i NVO “Koraci STEP”.

Program počinje u petak 8. februara u podne u Crkvenoj kući kod crkve Sv. Arhangela Mihaila u Bijelskim Kruševicama, gdje će se održati akademija povodom jubileja 140 godina prve škole, kao i u čast prvog učitelja, jereja Sava Bijelića. Program se nastavlja u prostorijama škole i lovačkog doma u zaseoku Matovići, gdje će nastupiti Pjevačko društvo “Grbalj”, nakon čega slijedi rezidba i obilazak starih maslinjaka, kao i sadnja novih maslina posvećenih znamenitim Kruševčanima.

– Ove godine nove sadnice želimo da posvetimo jereju Savu Bijeliću, Solunskim dobrovoljcima iz Bijeskih Kruševica, kao i stogodišnjacima ovog mjesta kojih je u jednom periodu bilo šestoro – rekao je na pressu predsjednik NVO “Velika bokeška fešta”, Nikola Svilanović.

U organizaciji NVO “Koraci Step” u petak će biti upriličeno i otvaranje markirane pješačke staze Bijela-Zlokovići-B.Kruševice

Drugog dana manifestacija se seli u Dom kulture u Bijeloj od 10 do 18 časova, uz cvijetni defile djece, mažoretki i Gradske muzike, scenski prikaz dolaska kapetana Želalića, nakon čega slijedi kulturno zabavni program i tradicionalno posluženje.

Sajam masline, vina i zdrave hrane održaće se u nedjelju 10. februara u prizemlju Doma kulture u Bijeloj od 10 do 16 časova, a u 17 časova slijedi Dječiji maskenbal u restoranu “Bijela” kod benzinske pumpe.

Ovogodišnja fešta završiće 11. februara u 18 časova u restoranu “Bijela” kada će se odžati književno veče Vinke Perišić Šarenac i promocija knjige travara Branislava Popovića, uz kulturno zabavni program.

– Manifestacije ovog tipa imaju cilj da promovišu male sredine koje su zapostavljene u odnosu na centre turizma i drago nam je da nastavljamo našu saradnju sa NVO “Velika bokeška fešta”, jer se na ovaj način najbolje promovišu maslinarstvo i ostala domaća proizvodnja – ističe Vesna Đukić, izvršna direktorica Maslinarskog društva “Boka”.

Predsjednica NVO “Koraci Step”, Sonja Klasić, pozvala je sugrađane da u što većem broju dođu na otvaranje Velike bokeške fešte i pješačke staze, za koju su putem projekta obezbijeđena sredstva Opštine, a na čijem su uređenju radili članovi NVO “Niskogorci”.

8 Komentari

 1. Mještanine ne laži. Asfaltom se vozit možeš do gore. Možeš izać najmodernijim kolima. Namjerno propagiraš iz nekog bolesnog razloga.

  4
  3
  • Pozivam sve koji mogu da posjete Bijelske Krusevice i vide koliko si uradio za mjesto Svilanovicu.
   Neka sami vide ko ne govori istinu!
   Uspijesnu realizaciju feste vam zelim!

   1
   2
 2. Sve pohvale za Nikolu Svilanovića. Radi, održava put, čuva stare vrijednosti svoga sela i treba ga podržati jer radi od srca za promociju Bjelskih Kruševica. Želim mu dug život i dobro zdravlje.

  13
  7
  • Evo ko dodje na Krusevice,na festu, vidjet ce koliko su uradili, tj,koliko nisu uradili za svoje mjesto. Ni oni ni D.Mandic.
   Sa takve pozicije su mogli mnogo,a nisu nista. Jedino se moze traktorom do mjesta..

   1
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code