Početna Društvo VRATILE SE RODE U BOKU

VRATILE SE RODE U BOKU

0

baby2Mame sa bebama u kolicima, ali i tate vješto manevrišu među šetačima. Bake i deke ponosno ljuljuškaju prinove njihove djece. I ako posmatrate sve to iz nekog kafića, djeluje da bi im i semafor dobro došao. Kolica, svih oblika i boja, dvosjedi ali i po koji trosjed prave male ’’saobraćajne gužve’’, duž Šetaliišta Pet Danica, na Škveru. Čini se nikad više beba nego ovog proljeća u Herceg Novom.

Da li nam se samo učinilo ili su se ’’rode’’ potrudile ovog maja, provjerili smo u dva porodilišta.

– Od početka maja do danas u porodilištu Opšte bolnice Kotor rođeno je već 25 beba, od čega su šest novskih, a do kraja mjeseca očekujemo da ćemo preći brojku od 30 novih stanovnika Boke – kažu Radiju Jadran iz tog porodilišta.

– Posla ima i više nego obično, jer uslovi su poboljšani pa se sve više trudnica odlučuje da se kod nas porodi – kažu sa ponosom u ovoj ustanovi. U Kotoru imaju i po četri porođaja dnevno, rade, kažu, puno, ali se ne žale, jer „to su najljepši trenuci, kada sve prođe u redu i kada su i mame i bebe dobro“.

Ništa manja gužva nije ni u Opštoj privatnoj bolnici u Meljinama. Tamo tokom maja caruju djevojčice.

Rođeno je 12 beba, od čega su samo dva dječaka.

– Eto juče smo imali tri porođaja i sve su djevojčice, maj je očigledno njihov mjesec – rekli su nam u ovom porodilištu, napominjući da će i danas imati posla, jer se očekuju najmanje tri porođaja.

U prosjeku imaju po jednu bebu dnevno, ali po nekad se dogodi da ih je i više, kao što je to bilo proteklog dana.

Ni ovdje se ne žale zbog obaveza. Nije ni čudo, jer obavljaju  jedan od najljepših poslova na svijetu, koji donosi sreću i novi život.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code