Vrbanj snow trail – 3. kolo Lazure novske sky mini trail lige

Vrbanj snow trail – 3. kolo Lazure novske sky mini trail lige

0
Podijeli

Lazure novska sky mini trail liga, koju organizuju NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci uz podršku kompanije Lazure Marina & Hotel, biće nastavljena u subotu, 16. februara, u trećem kolu – Vrbanj snow vertical.

Kako najavljuju organizatori, okupljanje takmičara zakazano je za 9 časova kod velike austrougarske česme, odnosno dubrovačkog doma na Vrbanju, gdje će prijavljeni takmičari moći da uzmu startni broj. Start trke je u 10 časova.

Picerija i restoran

Pošto ova trka zavisi isključiovo od količine snijega, jedan od organizatora, Saša Kulinović mišljenja je da je ovo praktično jedina prilika da se ona i održi, nakon otkazivanja prošlog vikenda, jer bijelog pokrivača nije bilo dovoljno.

– Dužina staze je oko 4 km; 159 D+ (ukupnog uspona). Obzirom da trke u okviru lige prilagođavamo svima koji žele da se priključe i oprobaju, za ovaj Snow Trail nismo htjeli da zadajemo težak zadatak takmičarima. Staza je u prvom dijelu do izlaska na austrougarski put nešto duže od jednog km uspon, a nakon toga se austrougarskim putem sve do kraja lagano spušta prema cilju – objašnjava on.

Kulinović napominje da je izbor obuće na svakom takmičaru, ali preporučuje cipele, gležnjake (kamašne) i po mogućnosti treking štapove. Obavezna je kompletna presvlaka. Prijave su na startu na dan održavanja trke.

Trka se boduje za LAZURE novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja: Svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.

Organizaciju su ponovo pomogli Suplement store Montenegro sa već prepoznatljivim poklonima, kao i novi prijatelj i šampion u pravljenju vina Podrumi Delić.

Lazure novska sky mini trail liga organizovana je pod pokroviteljstovm Opštine Herceg Novi i lokalne Turističke organizacije, uz podršku Reklame Svijet i Red Bull Montenegro.

Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 /// e-mail: orjenoutdoor@gmail.com /// www.facebook.com/OrjenOutdoor

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code