VRBENSKI U TIVTU – PODRŠKA EKO PROJEKTIMA

VRBENSKI U TIVTU – PODRŠKA EKO PROJEKTIMA

202
0
Podijeli

Odobren je projekat UNDP-a finansiran iz sredstava GEF-a (Globalnog fonda za životnu sredinu) pod nazivom “Towards Carbon Neutral Tourism” u koji je između ostalih opština uključen i Tivat.

Definisanje konkretnih aktivnosti za opštinu očekuje se tokom jeseni. Ovo je saopštio koordinator UN sistema i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori, Rastislav Vrbenski,koga je sa timom saradnika, primio predsjednik opštine Tivat, Ivan Novosel sa saradnicima.
Predstavnici opštine Tivat posebno su naglasili mogućnost uspostavljanja saradnje kada je riječ o oblasti energetske efikasnosti i to na projektima: postavljanja solarnih panela na zgradi opštine, primjeni ESCO koncepta u javnoj rasvjeti, uvođenju brodova na solarni pogon kao vid transfera i transporta između tri bokeške opštine,uspostavljanju Biznis centra, jačanju kapaciteta za upravljanje ljudskim resursima i sl.
Razmjenjene su i ideje o nastavku saradnje, među kojima je nekoliko prioriteta analiza objekata i imovine u vlasništvu opštine sa preporukama efikasnijeg korišćenja, razvoj efikasnije i transparentnije lokalne uprave – “uvođenje sistema 48” i unapređenje opštinskog internet portala, kao i unapređnje međuopštinske saradnje kroz tehničku podršku opštinskoj administraciji.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code