Početna Društvo Vrijeme naplate plažnog mobilijara zakupac sam određuje

Vrijeme naplate plažnog mobilijara zakupac sam određuje

13

Pravilnik o bližim uslovima uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta nije precizirao vrijeme naplate usluga plažnog mobilijara, već zakupac ima obavezu da sam odredi vrijeme i istakne ga na informativnoj tabli na kupalištu.

To zbunjuje kupače s obzirom da je direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Predrag Jelušić, ranije najavio da je ove godine donijeto novo pravilo o korišćenju plaža, odnosno da se korišćenje ležaljki i suncobrana neće naplaćivati nakon 17 sati na javnim i drugim plažama, osim hotelskih.

Picerija i restoran

U Upravi za inspekcijske poslove smatraju da korisnike treba da upoznaju sa zakonskim odredbama, s obzirom na to da Upravi, odnosno Odsjeku za inspekciju turizma, stižu prijave gostiju, koji koriste usluge zakupaca kupališta, a odnose se na naplatu plažnog mobilijara poslije 17 sati.

“Pravilnik propisuje obavezu zakupaca da istakne cjenovnik plažnog mobilijara, na informativnoj tabli, sa naznakom vremena do kada se plažni mobilijar naplaćuje”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave.

Član 6 Pravilnika propisuje i da zakupac, radi sprječavanja prenatrpanosti plažnim mobilijarom na kupalištima, treba da ostavi slobodan pristup do mora, u širini od najmanje jednog metra, na svakih 20 metara, slobodnu zonu uz more u širini od najmanje tri metra, a na kupalištima površine do 500 metara kvadratnih od najmanje jednog metra.

“Zakupac takođe treba da oslobodi od plažnog mobilijara polovinu plaže, a na drugoj polovini plažni mobilijar rasporedi postavljanjem jednog suncobrana i dvije ležaljke na najmanje osam metara kvadratnih i jednog baldahina koji zauzima prostor od najmanje osam metara kvadratnih”, navodi se u saopštenju.

Na hotelskim kupalištima plažni mobilijar treba da se rasporedi postavljanjem na cjelokupnoj površini i to jednog suncobrana i dvije ležaljke na najmanje deset kvadrata, jednog baldahina koji zauzima prostor od najmanje deset kvadrata i jednog suncobrana i dvije ležaljke na najmanje 15 kvadrata u hotelima sa pet zvjezdica.

13 Komentari

 1. Zao mi je svakoga ko plati i dodje na CG plaze..
  Lice na komunisticke logore ogradjene i zauzete sa krevetima kO bolnice na otvorenom..
  Ruglo!!!!!!

 2. Prvo ste ovjavili da od 17 h nema naplate ležaljki, a sad to određuje zakupac. Ko ovdje koga laže. Gdje vam je 50% slobodna plaža za peškire!!! Nema je!!!!! Dosta više svake godine ista pirča, mi mještani se nemamo gdje okupat, sve ste uzurpirali brđani!!!!

  33
  3
 3. Pogledajte koliko ima mjesta za peskire na Novosadskom. Prije je bio komadic betona, ali otkad se urusio, nema vise nista. A nekada davno je ta plaza bila cijela za peskire, bez one terase koja ju je progutala i unistila. Jos su napravili i kamenolom na pijescanom dijelu kad su prosirivali setaliste. Koja tuga… Novosadski je bolje izgledao prije 30 godina nego danas. Zar to nije zalosno?!

  39
 4. Kome trebaju suncobrani i lezaljke od 17 casova,nebitna stvar.Mnogo je vaznije sto nema vode na tuseve i cesme,barem na plaze na staru banju.Od 5 plaza zakupljenih ni jedna nije imala vode ili su pustili jedva da kaplje.Silni restorani,a hoce da ustede 2 kubika vode.MIZERIJE od vlasnika,a i zlocin pogotovo prema djeci,da ne mogu pit vode na ovaj rozopek ili se istusirat.

  38
  4
  • Vi ste zlonamjerni ili imate licno nešto protiv zakupaca !!!!!
   Tuševi rade kao i javni wc mjesne zajednice.
   U objektima vam niko neće vratiti djecu koja su došla da piju vodu !!!
   E sada sto ste vi nezadovoljni vi već znate cime, pustite ove ljude da rade !!!
   Jer im je i ovako svega preko glave !!!

   6
   12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code