Početna Društvo VRIJEME: “TRESLA SE GORA, RODIO SE MIŠ”

VRIJEME: “TRESLA SE GORA, RODIO SE MIŠ”

0

nevrijeme busJak jugo i levanat, praćen kišom proteklog vikenda zahvatili su Boku. U Novom je kiša padala u kontinuitetu 30 sati, uz povremene jake udare vjetra istočnih smjerova. Ipak, nije napravljena nikakva materijalna šteta na javnim površinama, osim na magistrali duž novske rivijere gdje se na pojedinim mjestima stalno odranja zemlja.
Od subote oko 20 h do 3 sata jutros, palo je preko 50 l kiše po m/2, navode iz HMS u Igalu. Za taj period najjači udari vjetra istočnih smjerova od 24 m/s, zabilježeni su u nedjelju ujutro oko 6,30. Osim problema sa gradskom rasvjetom, direktor JP Komunalno stambeno Herceg Novi, Boris Seferović nam kaže da drugih nije bilo. I dalje je mrak na potezu od teniskih terena na Toploj do Yachting kluba iza tuela ka Herceg Novom. U kvaru je oko 50 stubova rasvjete, sa čijom popravkom će krenuti kada vremenski uslovi to budu dozvoljavali.
“Prije desetak dana izgorio je stub od struje pod naponom kod teniskih terena zbog čega čitav niz stubova do iza tunela nema struju. Pored popravke rasvjete biće neophodni i neki putarski radovi”.
Seferović je dodao i da ih narednih dana očekuje posao održavanja zelenila na javnim površinama da bi na vrijeme krenuli sa pripremama za ljetnju turističku sezonu i to u zonama koje su sada pod njihovom nadležnošću – od početka Šetališta Pet Danica u Igalu do Meljina.
Podsjećamo zbog loših vremenskih uslova sve karnevalske fešte na otvorenom u Herceg Novom i Kotoru odložene su za predstojeći vikend.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code