Početna Eco VRMAC DOBIJA ZELENI OGRTAČ

VRMAC DOBIJA ZELENI OGRTAČ

0

Vjeverica_p.k._KotorU protekle tri akcije na brdu Vrmac zasađeno je oko 4 000 sadnica primorskog bora.

– Preostalo je još nešto više od 2 000 sadnica i njih ćemo zasaditi  u narednoj akciji kako smo i planirali – kaže za Radio Jadran predsjednik planinarskog društva “Vjeverica” iz Kotora Dragan Jovanović.

Picerija i restoran

I prošlog vikenda održana je treća akcija pošumljavanja brda  Vrmac. Akciju je organizovao Planinarski klub “Vjeverica”  u saradnji sa NVO “Beštije”, uz podršku Turističke organizacije Kotor, Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora, Javnog komunalnog preduzeća Kotor, Luke Kotor i Direkcije za šume Crne Gore, koja je donirala 6 000 sadnica primorskog bora.

– Najzanimljivije u cijeloj ovoj priči je odziv učesnika kojih je ovaj put bilo više od očekivanja. Na razne načine smo obavjestili građane  kako mogu da se prijave, jer bio nam je potreban precizan broj učesnika zbog obezbjeđenja hrane, prevoza. Došlo je oko 40 učesnika, duplo više nego što smo očekivali, tako da smo sat prije planiranog roka uspješno završili ovu akciju – priča nam Jovanović.

U nedjelju, 15. januara, PK “Vjeverica” organizuje i četvrtu akciju pošumljavanja brda Vrmac i poziva sve koji “svojim rukama žele da unesu zivot Vrmcu”, parku prirode da im se pridruže i zasade preostale sadnice.

Obavezno je prijavljivanje, a sve potrebne informacije možete dobiti na sajtu www.vjeverica.org.

Pokret na Vrmac je u 9.00 h, na parkingu kod gradske kapele u Škaljarima. Poželjno je doći kolima, a oni koji nemaju auto biće raspoređeni po kolima gdje ima mjesta. Završetak akcije planiran je za oko 15 sati.

Iz “Vjeverice” napominju da akcija nije za djecu zbog specifičnosti terena. U slučaju lošeg vremena sve će biti odloženo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code