Vrtić na Toploj “oblači” novo ruho: Akcija kompanije Cerovo i Javnog serivsa

Vrtić na Toploj “oblači” novo ruho: Akcija kompanije Cerovo i Javnog serivsa

1895
7
Podijeli

“Za ljepše vrtiće”, naziv je akcije koju je inicirao Javni servis RTCG i kojom je obuhvaćen i stari objekat vrtića Naša radost na Toploj. Kako je najavljeno, poslije više decenija, biće rekonstruisana dotrajala, ružna fasada. Radove izvodi kompanija Cerovo, kao generalni pokrovitelj.

Po riječima izvršnog menadžera kompanije Cerovo, Emina Durakovića, vrtić na Toploj je treći objekat kojeg rekonstruišu u sklopu ove korisne akcije.

Picerija i restoran

– U okviru tog projekta, čija je predračunska vrijednost 12 hiljada eura, radimo rekonstrukciju fasade, odnosno čišćenje i guljenje fasade i reparaciju zidova. Poslije toga se radi termoizolacioni lijepak, utapanje mrežice, drugi sloj termoizolacionog lijepka i onda idu podloga i akrilna fasadna boja. Dakle, to je prije svega zaštita od vode i djelimično termoizolacija – objasnio je on.

Radovi su u toku, prognoze su da će sve biti gotovo do 20. novembra, ali sve zavisi od vremenskih prilika, navodi on. Pripremni radovi obavljeni su još krajem oktobra.

– Mi finansiramo materijal i angažujemo svoje podizvođače-fasadere, a takođe partneri u projektu su inostrane kompanije, francuska kompanija Weber, austrijski Rigips i grčki Isomant. Oni djelimično učestuvju u finansiranju i pokrivanju kompletne finansijske konstrukcije – kazao je Duraković.

Kompanija Cerovo već je realizovala jedan društveno odgovoran projekat pod nazivom “Za ljepše škole”, u kojem je učestovoala u rekonstrukciji i adaptaciji 4 škole u Crnoj Gori, a aktuelan je projekat “Za ljepše vrtiće”, koji je do sada obuhvatio obnove toaleta u vrtiću “Radost” u Nikšiću i “Jelena Ćetković” u podgoričkom naselju Konik.

Reklama

7 Komentari

 1. Fasadni ljepak, sam po sebi, nije termoizolacija jer se zasniva na bazi cementnog ljepila, punioca (pjeska) i aditiva koji obradjenu površinu čine vodoneprpopusnom, paropropusnom. Ovaj sastav ne obezbjedjuje termoizolaciju, nego naprotiv je provodnik toplote.

  Čak i da ima neke fantastične termoizolacione sposobnosti, 5 mm, koliko je debljina sloja je nedovoljna za bilo kakvo spominjanje rječi termoizolacija.

  Znači gospodin Duraković ili ne zna ili nesvjesno obmanjuje javnost

  Vrtić na Toploj je objekat koji po svojoj arhitektonskoj formi zakrivljenih površina, mnogo izlomljenih linija i prevelika površina izloženih zidova, preskupo termoizolovati.
  16  2

Ostavite komentar

*

code