Vrtić na Toploj “oblači” novo ruho: Akcija kompanije Cerovo i Javnog serivsa

Vrtić na Toploj “oblači” novo ruho: Akcija kompanije Cerovo i Javnog serivsa

8
Podijeli

“Za ljepše vrtiće”, naziv je akcije koju je inicirao Javni servis RTCG i kojom je obuhvaćen i stari objekat vrtića Naša radost na Toploj. Kako je najavljeno, poslije više decenija, biće rekonstruisana dotrajala, ružna fasada. Radove izvodi kompanija Cerovo, kao generalni pokrovitelj.

Po riječima izvršnog menadžera kompanije Cerovo, Emina Durakovića, vrtić na Toploj je treći objekat kojeg rekonstruišu u sklopu ove korisne akcije.

Picerija i restoran

– U okviru tog projekta, čija je predračunska vrijednost 12 hiljada eura, radimo rekonstrukciju fasade, odnosno čišćenje i guljenje fasade i reparaciju zidova. Poslije toga se radi termoizolacioni lijepak, utapanje mrežice, drugi sloj termoizolacionog lijepka i onda idu podloga i akrilna fasadna boja. Dakle, to je prije svega zaštita od vode i djelimično termoizolacija – objasnio je on.

Radovi su u toku, prognoze su da će sve biti gotovo do 20. novembra, ali sve zavisi od vremenskih prilika, navodi on. Pripremni radovi obavljeni su još krajem oktobra.

– Mi finansiramo materijal i angažujemo svoje podizvođače-fasadere, a takođe partneri u projektu su inostrane kompanije, francuska kompanija Weber, austrijski Rigips i grčki Isomant. Oni djelimično učestuvju u finansiranju i pokrivanju kompletne finansijske konstrukcije – kazao je Duraković.

Kompanija Cerovo već je realizovala jedan društveno odgovoran projekat pod nazivom “Za ljepše škole”, u kojem je učestovoala u rekonstrukciji i adaptaciji 4 škole u Crnoj Gori, a aktuelan je projekat “Za ljepše vrtiće”, koji je do sada obuhvatio obnove toaleta u vrtiću “Radost” u Nikšiću i “Jelena Ćetković” u podgoričkom naselju Konik.

8 Komentari

 1. Sram vas bilo na šta vrtić sada liči! Kao najkičastiji kič i pravi cirkus! Pa da li se to može nazvati obnovom? Mi smo svi u taj vrtić išli i dok je bio skladan, jednobojan, i evo ništa nam ne fali! Ispali smo zdravi i u glavu i u oči!

  Ovo sada je napad na bilo kakav dobar ukus i ne može se tumačiti “potrebom da se prostor uveseli”. Vrtiće je mogao biti obojen istom bojom, kakav je odvijek bio.

  Meni nije jasno iz kojeg razloga je ona zgrada degradirana i dovedena na donju granicu apsolutnog kiča??? Ko se tu pita??? Izdaje li opština neke uslove za ovakva “pituranja” ili svako radi šta god hoće? Isto košta da se okreči kako valja i kako ne valja. Nego se neko zanio u svoju “ingerenciju” pa je pomislio da za te pare treba da nešto “promjeni”i “unaprijedi”. Gospodo moja ovo je ruzno i vrijeđa! Sram vas bilo uloženog novca!

  A oni kojima je ovo super, njima bi bilo šta bilo super sve samo da izgleda “novo” ili “novije”. Isto bi reagovali i da je korišćena originalna boja.

 2. Fasadni ljepak, sam po sebi, nije termoizolacija jer se zasniva na bazi cementnog ljepila, punioca (pjeska) i aditiva koji obradjenu površinu čine vodoneprpopusnom, paropropusnom. Ovaj sastav ne obezbjedjuje termoizolaciju, nego naprotiv je provodnik toplote.

  Čak i da ima neke fantastične termoizolacione sposobnosti, 5 mm, koliko je debljina sloja je nedovoljna za bilo kakvo spominjanje rječi termoizolacija.

  Znači gospodin Duraković ili ne zna ili nesvjesno obmanjuje javnost

  Vrtić na Toploj je objekat koji po svojoj arhitektonskoj formi zakrivljenih površina, mnogo izlomljenih linija i prevelika površina izloženih zidova, preskupo termoizolovati.

  17
  2

Ostavite komentar

*

code