VUJANOVIĆ U HERCEG NOVOM: ZA VJEČNU CRNU GORU I VJEČNO DOBRE ODNOSE...

VUJANOVIĆ U HERCEG NOVOM: ZA VJEČNU CRNU GORU I VJEČNO DOBRE ODNOSE SA SUSJEDIMA

87
0
Podijeli

 

filip v hn tribna1Zaokružujujući predsjedničku kampanju na primorju, kandidat DPS-a Flip Vujanović sinoć je sa tribine u Herceg Novom poručio da će kao jednak među građanima, a u ime svih, pobjediti na izborima za bolji Herceg Novi i Crnu Goru. On očekuje ubjedljiviju pobjedu u Herceg Novom od predhodnih izbora i ovaj grad vidi sa novim kompleksom u Kumboru, priključenjem na Regionalni vodovod, s novom infrastrukturom i boljim, zasluženim uslovima za život.
Predsjednički kandidat DPS-a Flip Vujanović kazao je da je prethodni mandat posvetio suverenoj Crnoj Gori, koja će vječno trajati, koja će biti međunarodna, ugledna država vladavine prava, posvećena odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On se prisjetio marta 2002. godine, kada je potpisan beogradski sporauzum, nakon iscrpljujućih pregovora. Iako su njega i Mila Đukanovića nakon toga u Crnoj Gori dočekali, kako je rekao katastrofalno, s protestima ispered Vlade i proglašavali ih izdajnicima, to je bio početak lobiranja za samostalnu Crnu Goru , ulaznica za referendum. Na njemu su, kaže, istrajavali on i Milo Đukanović za razliku od protiv kandidata Miodraga Lekića koji je lobirao protiv Crne Gore:
filip v hn tribna3– Lekić stalno ponavlja da sam ja počeo kampanju falsifikujući njegovo viđenje budućnosti Crne Gore, podsjećajući da je u oktobru 2005. godine “Večernjim novostima” dao programski intervju u kojem je saopštio viđenje Crne Gore i njene budućnosti. Pošto je označio da je to falsifikat ja ću ponuditi svim našim štampanim medijima da daju taj njegov program da vidite kako je zamišljao Crnu Goru i niz drugih promašenih prognoza koje je davao na štetu ukupnog ambijenta unutar Crne Gore i Srbije – kazao je Vujanović.
Ono što je za Vujanovića pogubno jeste upravo to što se Lekić zalagao za model prema kome neće biti refrenduma.
– To je najpogubnije bilo i za Crnu Goru i za Srbiju, da zamrznemo odnose, da ne dozvolimo građanima da glasaju ni za nezavisnu Crnu Goru, ni za državnu zajendicu. Zato sam i rekao u Baru da to nije ono što je primjereno onome koji želi da bude predsjednik Crne Gore.
Lobiranje za samostalnu Crnu Goru sa jasnim ciljem i odnosima isplatilo se, stigli smo do pregovora za članstvo u EU, njegujući partnerske i bliske odnose sa Hrvatskom, BIH i Srbijom, istakao je Vujanović:
– Ne može se takav odnos u Crnoj Gori graditi na antisrpstvu i ne može se u Srbiji na anticrnogorstvu. Ni antisrspstvo ni anticrogorstvo, ni antibošnjaštvo niti antialbanstvo, ni ništa anti što je protiv nacioanalnog ne vodi dobroj budućnosti. Zato okrenimo se jedni drugima, jedni drugima smo najbliži, okrenimo se da bi zajedno gradili svoju budućnost. Pobjedimo na ovim izborima, za bolji Herceg Novi za bolji život svih naših građana, za život koji vrijedi – pozvao je Novljane Vujanović.
filip v hn tribna2– Objektivno, Filip Vujanović je najbolji predsjednk Crne Gore, dobar čovjek za prijatelja, radan i pametan za saradnika, iskusan i ugledan za državu kojoj donosi stabilnost, pomaže u integracijama i privlačenju stranih investitora, za razliku od njegovog protvkandidata koji ima problem da se identifikuje sa Crnom Gorom, kazao je lider DPS-a, Milo Đukanović.
I on je dio obraćanja posvetio protivkandidatu Miodragu Lekiću, koji, ustvrdio je Đukanović, ni po čemu ne zaslužuje da se naziva pravim predsjednikom Crne Gore. Po Đukanoviću Lekić ima problem da se identifikuje sa Crnom Gorom i nemoralno je što se kandiduje za predsjednika i što nas uči patriotizmu. Za budućnost Crne Gore važno je na njenom čelu imati iskusnog čovjeka, koji ima ugled u Crnoj Gori, ali i u međunarodnoj zajednici i koji može pomoći njen razvoj, a ne onog koji priželjkuje pobjedu da bi krenuo u destabilizaciju Crne Gore i revidiranje ne samo njene ekonomske nego i državne politike, smatra Đukanović:
– Ja bih rekao da je Lekić pravi i autentični predsjednik i predstavnik Demokratskog fronta. Jer, podjsetimo se, to je ona grupa gubitnika koja više decenija sistematski radi protiv Crne Gore i to želi da predstavi kao svoj poseban kvalitet. Podsjetimo se svih bedastoća koje su u domaćoj, posebno u međunarodnoj javnsoti, iznosili na račun Crne Gore sa jedinom namjerom da osvoje vlast u toj Crnoj Gori koju su toliko naružili pred međunarodnom javnosti.
Zato Đukanovića ne iznenađuje što „pravi predsjednik” nije u stanju da jasno razluči šta je danas Crna Gora, država koja pregovara sa EU i država na vratima NATO-a, u odnosu na onu predstavu o Crnoj Gori koju su, kaže, stvarali njegovi mentori iz Beograda.
filip v hn tribna4– Jer, gospodin Lekić nije bio u stanju ni da poslije 1997. godine jasno razluči šta je politika Zorana Đinđića u Srbiji u odnosu na Slobodana Miloševića, a imao je mogućnosti da razluči. Ipak, vođen vlastitim interesom odlučio je da služi Slobodanu Miloševiću, a kasnije Koštunici.
Pod plaštom „pravi predsjednik”, Lekić kamuflira svoj osnovni problem i zaista je nemoralno, smatra Đukanović, poslije samo 6 godina od vremena kada je sve uradio da jedne države ne bude sada želi da bude njen predsjednik.
– To je zaista nepodnošljivo nemoralno i on ne može da prikrije taj svoj problem. Danas ne samo da ne može da se identifikuje sa Demokratskim frontom i navodno nezvavisnim kandidatom, nego ima problem da se identifikuje sa Crnom Gorom. Kada vidite njegove plakate vidite nekog istrgnutog lava iz crnogorskog grba, tako da na prvi pogled nijesam siguran da li je u pitanju predsjendnički kandidat ili probni vozač „pežoa” – rekao je Đukanović i pozvao Novljane da se 7. aprila pridruže evropskom putu Crne Gore i glasaju za Filipa Vujanovića.
Na tribini su još govorili Daliborka Pejović, Slobodan Krušo Radović, Stanko Zloković, dr Đuro Marić, Nevena Keković, Slađana Šabović, Nikola Vico, Lenka Renić i Zoran Bošnjak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code