Početna Naslovna WBA: Chady hotel godine, Casa del mare prizanje za najbolji menadžment

WBA: Chady hotel godine, Casa del mare prizanje za najbolji menadžment

2

Na 14. dodjeli godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Award“, Hotel Chedy Luštica Bay proglašen je za hotel godine, dok je priznanje za domaći hotelski menadžment brend dobila HG Casa del Mare iz Herceg Novog.

Dodjelu nagrada u Vladinom domu na Cetinju organizovala je Nacionalna turistička organizacija, pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

Kako je saopšteno iz NTO, dodijeljeno je pet nagrada i četiri priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unaprjeđenju kvaliteta turističke ponude u ovoj godini.

Za mali hotel godine proglašen je tivatski La Roche, a za restoran godine Murano Restaurant u Hotelu Regent Porto Montenegro.

Plaža sezone je Drobni pijesak u Budvi, a manifestacija godine KotorArt festival.

U kategoriji priznanja WBA 2018, event destinacija je Porto Montenegro. Za razvoj agroturizma priznanje je dodijeljeno Domaćinstvu Kljajić iz Berana, a za implementaciju standarda u hotelijerstvu HG Budvanska rivijera.

Direktor hotela The Chady Luštica Bay, Marc de Ruijter, kazao je nakon dodjele priznanja da su glavne riječi sreća i uzbuđenje:

– Vrlo sam ponosan na tim u hotelu i Lušticu development, jer su se svi “ujedinili” da hotel otvorimo na vrijeme. Imali smo izvanrednu sezonu i divno je kada ste prepoznati po radu koji ste postigli – poručio je de Ruijter.

Grupacija butik hotela u Herceg Novom Casa del Mare, u vlasništvu Nikole Milića, drugi put je nagrađena Wild Beauty Award-om. Ovo prestižno nacionano priznanje dodijeljeno im je prvi put prije 9 godina, za prvi hotel od kojeg je kasnije nastala istoimena grupacija, podsjetio je Milić nakon dodjeljivanja nagrade:

– Dokaz je da u Crnoj Gori možemo imati ljude koji će da kreiraju nešto novo, nešto inovativno u hotelijerstvu Crne Gore, tako da se nadamo da ćemo nastaviti ovim putem. Već možemo da najavimo da ćemo sa tim brendom Casa del mare u narednim godinama ući na hrvatsko tržište, što čini podsticaj i ambiciju vise – poručio je Milić.

Đukanović: Za pet godina u Crnoj Gori otvoreno 115 hotela sa 4/5*

Predsjednik države, Milo Đukanović je, na svečanosti povodom dodjele nagrada, rekao da je pažljivo osmišljena politika održivog razvoja u turizmu dala i daje odlične rezultate i doprinos ukupnom napretku Crne Gore, koja je odgovornom investicionom politikom, uspjela da zadobije interesovanje najvećih svjetskih hotelskih brendova.

– Crna Gora svakim danom sve više postaje jedna od najprepoznatljivijih turističkih destinacija u ovom dijelu Mediterana. O tempu razvoja i poboljšanju turističke ponude ubjedljivo govori činjenica da je u proteklih pet godina u Crnoj Gori otvoreno čak 115 hotela sa četiri ili pet zvjezdica. Ostvarili smo velike uspjehe u razvoju turizma, ali ne smijemo dozvoliti da nas to zavara. Danas u turističkoj ponudi nijesu dovoljni odlični hoteli, čisto more i uređene plaže, kvalitetna skijališta i prirodne ljepote – istakao je Đukanović.

Sve to, kako je kazao, mora da prati razvijena infrastruktura, laka dostupnost destinacije, kvalitet zdravstvene zaštite, kulturni sadržaji, nivo bezbjednosti i opšte kulture u zemlji.

– Obnavljamo postojeće i gradimo nove saobraćajnice. Radimo ubrzano na boljem avio, pomorskom i drumskom povezivanju sa ostatkom kontinenta – rekao je Đukanović.

Još ozbiljnije, kako je ocijenio, treba raditi na osposobljavanju nacionalne radne snage, koja može zadovoljiti tržište rada u turizmu na odgovarajućem nivou, kako bi se smanjila zavisnost od uvoza radnika. On je ocijenio da, u tom kontekstu, nagrada „Wild Beauty Award“ iz godine u godinu dobija veći smisao i značenje.

– Zato sa zadovoljstvom čestitam svim dobitnicima, kao i svima nominovanima, svima koji svojim posvećenim odnosom doprinose modernom razvoju turističke djelatnosti u Crnoj Gori – zaključio je Đukanović.

2 Komentari

  1. Ciste plaze i prirodne ljepote…
    Prirodne ljepote su prirodne ..a ne stvorene Vladavinom…Unistene djelimicno sa divljom sjecom suma
    Odredjenih individua iz kruga rijeke unistene pojedine od individua iz istog kruga sa mini hidro centralama a gradjani placaju dodatak..
    Plaze ogradjene kao torovi nemoze se prosetati od jedne do druge..sada kad je jesen bolje se vidi uz saobracajnice smece i u rijecnim koritima ..rije se po priobalju opet iz toga kruga..i tih stotine elitnih hotela ako su toga ranga trebali bi da zaposljavaju bar 100 plus radnika svaki…15 ak su Ok sve je drugo manipulacija.
    A koliko hiljada naroda je ostalo bez posla zbog kruga i Crne Rupe investicija koliko je priroda jadna postradala ..Divlja gradnja..KAP..Divlje deponije smeca..namjestene privatizacije.. sjece suma..skretanje rijeka..itd..sve kada se izmjeri veca steta nego korist.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code