Početna Društvo Wi-Fi signal imaće sve škole u Crnoj Gori

Wi-Fi signal imaće sve škole u Crnoj Gori

9

Ministar prosvjete, Damir Šehović, najavio je uvođenje Wi-Fi signala u sve crnogorske škole. Kako je kazao u emisiji “Zumiranje” na TVCG, računarska oprema biće modernizovana u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

“Narednih mjeseci ćemo sve učionice, u svim školama, opremiti kvalitetnim wireless signalom. Tenderski postupak privodimo kraju”, kazao je ministar.

Zahvaljujući komunikaciji sa Evropskom investicionom bankom, izdvojeno je oko pet miliona kako bi se obnovila računarska oprema u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori, istakao je Šehović.

Poručio je da roditelji djece, koja su juče krenula u vrtiće, mogu da budu spokojni, jer se poštuju sve epidemiološke preporuke.

Komentarišući novinu od naredene školske godine, uvođenje digitalnih udžbenika, ministar je obrazložio da oni neće biti zamjena za obične, već usko povezani.

9 Komentari

 1. Al’ će da se prepisuje. A što se tiče ostalog, strpite se malo. Biće virtuelno otvaranje vrtića na Savini i nove škole u Igalu pred izbore. Potom će roditelji birati virtuelne vaspitačice i virtuelne učitelje. Obezbijediće neki gospodin ministar. Ili ovaj ili neki drugi, pošto ih mijenjaju ko čarape. Izgibosmo od reformi, a na Piza testu, đeca ne znaju ništa.Znanje 0. Jedini problem je što mi nemamo virtuelnu đecu. No kako je krenula Bježanija, Vlada razmatra predlog da riješi problem. Svaka porodica će dobiti po jedno virtuelno dijete, a troškovi školovanja se neće povećavati.

  10
  3
 2. Haha, to je najvažnije od svega trenutno. Bolje bi bilo da uvaženi gospodin Šehović posjeti nazovi školu u Igalu i uvjeri se u kakvim neuslovima djeca uče!!!

  17
  3
  • Kojim neuslovima i koja skola?Daso Pavicic skola je renovirana i sredjena…umutra pristojna…. fasada i sredjena prozori…ilija kisic je takodje sredjena sada se sredjuje i sala za fizicko….osnov a skola orijenski bataljon takodje pristojna uz renoviranu salu za fizicko…vrtic na savinu se radi….Vazda se nadje neka zla tetka koja ce prigovoriti…depresivna si pa ti svi smetaju i sve te nervira!A da napomenem da su u vladu crne gore objavili da ce sve kompjutere nove u sve skole u crnu goru promjeniti sto je bitno u 21 vijeku smo i radi informisanja i ucenja…eto zasto treba wi fi…..

   7
   10
   • U pravu ste..sve su skole odlicno opremljene imaju sve sto je potrebno..ko hoce da uci nema izgovor da mu nesto fali..a u kakvim to uslovima uce molim te?prije su djeca isla po 5-6 km u jednom pravcu pa su bili odlicni djaci.a sad ako malo padne kise hoce djecu pred sama vrata skole da dovezu..dok nije bilo ogradjeno dvoriste u skoli Daso Pavicic roditelji su ulazili skroz u dvoriste to je bilo strasno.kad pomislim na to jos ne mogu da povjerujem u to..misli ako im djecica ne pokisnu da ce biti zdravija da nece kasljucati..

    3
    2
 3. Odlicna ideja i sjajna odluka.Sad ljepo kad je pismeni npr.iz matematike ti na gugl ono ispod klupe trazi odgvore isto tako i za fiziku hemiju ma za sve.I tako sa svakom novom generacijom djaka i sa svakom novom generacijom telefona i wi-fi mreze raste ogrkman broj Ajnstajna na papiru.A u stvarnosti ne znaju ni sta je blitva ni koja je lijeva a koja desna obala rijeke.E blago nama? Ista se knda cudimo za sve sto se dogadja? Djeca se namjerno zaglupljuju da bi se sutra manipulisalo s njima.

  21
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code