XI Međunarodni dječiji karneval prvog vikenda u junu

XI Međunarodni dječiji karneval prvog vikenda u junu

4570
11
Podijeli

Od 1. do 3. juna biće održan XI Međunarodni dječiji karneval, u organizaciji NVO Omladinski centar Herceg Novi, kazao je za Radio Jadran predsjednik ove NVO i organizator karnevala, Milijan Mijović.

NVO Omladinski centar na vrijeme je ove godine konkurisao za sredstva kod opštinske Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, koja je donijela Odluku i podržala Karneval sa 12 hiljada eura. Mijović je kazao da ovih dana očekuju i potpisivanje Ugovora sa nadležnim Sekretarijatom u Opštini.

Picerija i restoran

Program XI Međuarnodnog dječijeg karnevala počeće tradicionalnim podizanjem karnevalske zastave na Sat kulu u Starom gradu.

– U četvrtak, 1. juna u 19 časova, mali kapo karnevala će podići karnevalsku zastavu, uz prisustvo bokeljskih tamburina, klovnova i trombonjera. U petak, na bazenu Jadrana na Škveru, upriličićemo specijalno otvaranje u 20 časova, gdje će u prigodan program malom kapu karnevala biti predati ključevi grada – navodi Mijović.

U subotu će karnevalska  povorka u 18 časova krenuti sa Trga Nikole Đurkovića, gdje će imati prvi nastup. Kretaće se Njegoševom ulicom do Gradske kafana gdje će biti postavljena jedna bina, a završava se na Trgu Maršala Tita, ispred zgrade Opštine, gdje će biti postavljena druga, odnosno glavna bina. Tu će biti održan i centralni nastup svih karnevalskih grupa.

U nedjelju, 4. juna za sve učesnike karnevala planiran je izlet Bokokotorskim zalivom, trajektom preduzeća Pomorski saobraćaj, koji će u 9 časova krenuti iz gradske luke Škver.

Na ovogodišnjem Međunarodnom dječijem karnevalu nastupaće oko 1000 članova iz 40 karnevalskih grupa iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije.

– Kao i svake godine, najviše grupa i učesnika očekujemo iz Herceg Novog, gdje su uključene sve četriri naše osnovne škole i vrtići, ali imamo najave i iz Tivta, Kotora, Budve, Podgorice, Nikšića i iz svih država bivše SFRJ – kazao je Mijović.

U toku ove i naredne sedmice očekuju se potvrde svih karnevalskih grupa, a organizatori će tada otkriti i sve detalje oko karvelaskog programa.

11 Komentari

 1. Mislim da ova manifestacija zaslužuje svaki respekt! Opstati u ovo turbulentno vrijeme je za svaku pohvalu. Ona okuplja ono najbolje što imamo, a to su naša djeca. Ljudi veselite sa…:-)

  11
  3
 2. Ista Opstina prosle godine nije htjela da podrzi Djeciji Karneval da bi ove godine istom Karnevalu dodijelila ni manje ni vise nego 12000 eura?O tome su pisali mediji i Milijan se zalio gdje je stizao!Na kraju ga je organizovao i bez tih para,sto znaci da je 12000 precijenjeno i te kako..Dje ce poci da je znati?!

  13
  4
 3. Mogu li se djeca jos uvijek projaviti ili je to vec zavrseno? Slabo smo obajesteni, tj. Uvijek kasno. Bilo bi lijepo znati kada su prijave u toku. Hvala

  8
  1
 4. @ Majska ruza
  Nije zasjedala komisija za NVO jos tako da ni meni nije jasno sve ovo. Jos bih voljela vidjeti troskovnik za 12.000€ za ovaj dogadjaj od tri dana…? Ko se sada ogradjuje u ovu cifru…

  14
  1
 5. Ma samo hleba i igara, to gladnom narodu treba! Neka je konkurisao da se na vrijeme obezbjede pare, pare su nabitnije, samo da jos odu u prave ruke…

  11
  1
 6. Sve čestitke i najljepše želje za uspješnu organizaciju još jednog Dječjeg karnevala! Može li se znati kada je zasjedala Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, ko su bili njeni članovi, kakvu su odluku donijeli i gdje je ona objavljena? Hvala…

  16
  2

Ostavite komentar

*

code