Početna Turizam XIII Žućenica fest i “Pjat od žućenice” u Tivtu, s preko 150...

XIII Žućenica fest i “Pjat od žućenice” u Tivtu, s preko 150 kulinara amatera

0

Tradicionalna kulturno-gastronomska manifestacija međunarodnog karaktera, XIII Žućenica fest, u okviru koje će biti organizovan i fešta “Pjat od žućenice”, biće priređena sjutra na Gradskoj rivi Pine u Tivtu.

“Pjat od žućenice” počeće u 19 časova mini koncertom tivatskog Glazbeno-prosvjetnog društva, a od 19:30, čak 16 ekipa sa preko 150 kulinara amatera, zaljubljenika u žućenicu, predstaviće jela od ove najpoznatije jestive trave u Boki Kotorskoj.

Picerija i restoran

Organizatori najavljuju predstavljanje preko 200 različitih jela sa žućenicom, a za posjetioce biće obezbjeđeno i vino.

Poznati tivatski novinar, publicista i gastronom, Mašo Čekić, jedan od organizatora ove gastro manifestacije, kaže je za Radio Jadran da ne očekuje manje od 1500 posjetilaca.

– Žućenica uvijek ima maksimalnu posjetu. Zato smo i prešli ove godine na samu Rivu. Nismo ni u jednoj ulici, ili na trgu, nego na Pinama, gdje je najviše prostora. Nema pozornice, nego će klapa “Rišpet” nastupiti na brodu Jadran. Biće to lijepo i za oko, za uho i za nepce –  kazao je Mašo.

Učešće na ovogodišnjoj fešti prijavili su, pored tivatske Organizacije žena, Kolo srpskih sestara, Vodena kočija, Buregdžinica “Dute”, NVO Harlekin, Luštica bay, Fakultet za mediteranske studije, Radio Tivat, Bokeški forum, Aktiv žena Socijaldemokrata iz Tivta, te ekipe Organizacije žena Risan, NVO Ruke iz Herceg Novog, Restorana “Mali raj” iz Igala, Srednje i Više ugostiteljske škole “Sergije Stanić” iz Podgorice, Kavačka alla maka i ekipa iz poljskog grada Skočova.

Fešta se nastavlja nastupom Klape “Rišpet”, jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa, čiji je nastup zakazan za 21 h.

Manifestaciju Žućenica fest i ove godine priređuju: Organizacija žena Tivta, Turistička organizacija Tivat i Radio Tivat. Na konkursu za sufinansiranje projekata NVO, opština Tivat je ovogodišnjim programima “Žućenica fest-a” opredjelila 2.800 eura, a TO Tivat je organizator koncerta Klape “Rišpet”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code