Početna Oko nas Kotor XVIII Međunarodni festival klapa u Perastu

XVIII Međunarodni festival klapa u Perastu

0

KotorArt 2019 zvanično počinje programom 18. Međunarodnog festivala klapa u Perastu koji će biti održan od 27. do 30. juna.

Festival klapskog pjevanja počinje u četvrtak, 27. juna koncertom acappella grupe Fool Moon iz Mađarske, koncert će biti održan na Pjaci Sv.Nikole u Perastu od 21 sat. Fool Moon izvodi najveće svjetske hitove, jedna je od najboljih acappella grupa, ulaz je slobodan.

Picerija i restoran

– Svečano otvaranje 18. MFK Perast planirano je u petak 28.juna, na Pjaci Sv.Nikole od 21 sat koncertom „Trubaduri u Perastu“, čime želimo potsjetiti na zajedničku muzičku i pjesničku tradiciju Boke i Dubrovnika, poručuju iz MFKP.

Maestro Ibrica Jusić je glavna zvijezda večeri, tokom koje će nastupiti i klape Alata, Assa Voce (Crna Gora), Libero (Srbija), Kaše i Subrenum (Hrvatska).

– Oživljavamo i perašku ljubavnu legendu po noveli Pustinjak, don Srećka Vulovića, o Kati Kalfić i Antu Sloviću, koji su sahranjeni na ostrvu Sv.Đorđe, a čućemo i horsku obradu Kola Bokeljske mornarice, maestra Marija Katavića iz Sarajeva, našeg velikog i poštovanog saradnika, koji je inače obradio za klape preko 400 pjesama iz Boke, saopštili su organizatori.

Takmičarski programi su 28. i 29. juna, u kategorijama ženskih (7) i muških (7) i Nove klapske pjesme (8)

U subotu 28. juna od 21 sat u kategorijama ženska klapa i nova klapska pjesma će nastupiti Primorkinje, Castrum Vallis, Senjkinje, Bellezza, Uzorita, O’ Dive belcanto, Luše, Castel Nuovo, Slavić i u revijalnom dijelu koncert će održati klapa Contra.

U nedjelju 29. juna od 21 sat u kategoriji muške klape i nova klapska pjesma predstaviće se Mriža, Asa Voce, Libero, Valdibora, Štiglić, Zvizdan, Contra, Camerton, Uzorita.

Almanah 18. Međunarodnog festivala klapa “Lirica“ br. 7 biće promovisana 28. juna u 11 sati u Muzeju grada Perasta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code