Početna Društvo “YU BRIV“ RAŠČIŠĆAVA KLIZIŠTE U BUDVI

“YU BRIV“ RAŠČIŠĆAVA KLIZIŠTE U BUDVI

0

Foto: Vedran Ilić Dnevne novine/CDMDirekcija za saobraćaj angažovala je firmu koja je počela sa raščišćavanjem klizišta na dijelu puta Cetinje-Budva, saopštili su iz budvanske Opštine i apelovali na građane da više ne prolaze tim dijelom, kako ne bi otežavali bezbjednost radova.

Rukovodstvo Opštine Budva se, kako je saopšteno, nakon današnjeg sastanka Tima za upravljanje u vanrednim situacijama, uvjerilo da je Direkcija za saobraćaj odmah počela sa aktivnostima kako bi se sagledalo stanje na terenu i donijele smjernice za hitan početak radova na sanaciji klizišta u Markovićima.
Kako je saopšteno, angažovani su renomirani stručnjaci iz Crne Gore i šire, kako bi dali stručnu ocjenu u onome što je neophodno uraditi kako bi se ukrotilo klizište i otpočeli bezbjedni radovi na sređivanju magistarle.
„Direkcija za saobraćaj je već angažovala firmu „Ju Briv” koja je počela sa radovima na raščišćavanju postojećeg klizišta sa prevashodnim ciljem da se pritisak i dalje guranje terena zaustavi”, kaže se u saopštenju.
Iz Opštine Budva su rekli da je Tim za upravljanje vanrednim situacijama odlučio da na raspolaganje Direkciji za saobraćaj i njegovom izvođaču stavi opštinske deponije gdje će se odvoditi sav šut i po potrebi ustupi određena mehanizacija koja na prostru Opštine Budva postoji, a koja bi pomogla efikasnijem završetku ovih radova.
„Zaključeno je da se Tim obrati Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, kako bi se u slučaju eventualne urgentne situacije na prostoru gornjeg dijela naše opštine kojem je onemogućena komunikacija sa Budvom, pružila hitna medicinska pomoć iz Centra hitne medicinske pomoći Cetinje”, dodaje se u saopštenju.
Opština Budva će, kako su rekli, odmah preduzeti aktivnosti kako bi se definisao bezbjedan i efikasan način da se omogući sigurna pješačka, a kasnije i kolska komunikacija za potrebe prolaska hitnih službi preko ovog dijela naše opštine, ali i dolazaka za koje ima potrebu dio stanovništva koji živi u naseljima Stanišići, Lapčići, Markovići, Gornji i Donj Pobori i Brajići.
Opština Budva, dodaje se, traži najbolju soluciju da sagleda neka alternativna rješenja kako bi se što brže, a bezbjedno obezbjedila komunikacija sa tim dijelom budvanske opštine u periodu dok budu trajali radovi na urušenoj dionici i kako bi se na bezbjedan način premostio pješački saobraćaj, koji bi ujedno Opštinu obavezao da uvede dodatnu liniju za prevoz građana i da sagleda alternativu za kolski prilaz.
„Kako već danas počinju radovi sa mehanizacijom na dijelu urušene dionice, ovim putem apelujemo i na građanje da više ne prolaze tim dijelom, kako time ne bi otežavali bezbjednost samih radova”, saopšteno je iz Opštine Budva.
Oni podsjećaju da se, nakon obimnih kiša proteklih nekoliko dana, pokrenulo veliko klizište koje je počelo da se aktivira ispod naselja Lapčići i završilo na prostoru Jadranse magistrale.
„Na tom potezu ovo klizište je urušilo kompletno jedan stambeni objekat u vlasništvu Milivoja Markovića, urušilo stari put koji je nekada vodio preko naselja Markovići prema Lapčićima i dalje Cetinju i ugrozilo još jedan stambeni objekat u vlasništvu porodice Perović”, kaže se u saopštenju.
Najveću štetu, kako navode, uzrokovalo je obaranjem Jadranske magistrale u dužini od preko 100 metara, što je u potpuosti zaustavilo saobraćaj na putu Budva-Cetinje.

Foto: Vedran Ilić Dnevne novine/CDM

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code