YUCOMAT 2017: O novim materijalima, tehnologijama i metodama sinteze

YUCOMAT 2017: O novim materijalima, tehnologijama i metodama sinteze

0
Podijeli

Od 4-8. septembra Herceg Novi će biti ponovo domaćin XIX godišnje konferencije Društva za istraživanje materijala Srbije YUCOMAT 2017. Organizator je Društvo za istraživanje materijala Srbije, pod visokim pokroviteljstvom američkog i evropskog Društva za istraživanje materijala i Federacije evropskih društava za materijale.

I ovoga puta su najavljeni istaknuti naučnici vodećih univerziteta i laboratorija, kao što su Stenford, Berkli, Harvard, Los Anđeles, Čikago, Boston, Irvin, Lozana, Berlin, Drezden, Karlsrue, Toronto, Barselona, Madrid, Tokio, Tajpei, Seul, Moskva, Varšava, Prag, Geteborg, Beč, Brukhejven, Argon, Jilih, Ouk Ridž, Novosibirsk, itd.

Picerija i restoran

Programom ovogodišnje Konferencije predviđeno je sedam plenarnih sjednica i šest simpozijuma, posvećenih novim metodama sinteze i procesiranja materijala, novim materijalima za primjenu u visokim tehnologijama, nanostrukturnim materijalima, eko-materijalima i tehnologijama i biomaterijalima.

Više stotina naučnih radnika, iz tridesetak zemalja, saopštiće oko 140 radova – 45 radova po pozivu, od čega 23 iz SAD.
Kao i prethodnih, i ove godine dvije trećine radova je iz inostranih laboratorija, dok su ostali radovi domaćih autora ili rezultat zajedničkih istraživanja domaćih autora i kolega iz inostranstva.

Na otvaranju, prvog dana konferencije, 4. septembra, predsjednik Društva za istraživanje materijala Srbije, prof. dr Dragan Uskoković, će saopštiti šta se očekuje na ovogodišnjoj

Konferenciji na kojoj će biti dodijeljene nagrade koje omogućavaju dobitnicima učešće na velikoj EUROMAT Junior konferenciji u julu 2018. godine u Budimpešti.

Konferencija YUCOMAT je planirana u hotelu Hunguest Sun resort.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code