ZA 20 GODINA U SUNČANE SKALE ULOŽENO 6 MILONA EURA

ZA 20 GODINA U SUNČANE SKALE ULOŽENO 6 MILONA EURA

77
0
Podijeli

Na Kanli kuli se obavljaju posljednje pripreme za večerašnji festival „Sunčane skale” koji obilježava 20 godina postojanja.

Svi izvođači koji će nastupiti u okviru prve večeri Novih zvijezda već su u Herceg Novom, a sjutra se očekuje dolazak i ostalih koji će nastupiti u okviru revijalnog dijela, kad će nastupiti neka od najpoznatijih imena muzičke scene iz regiona.
Scena, kao i svake godine, prati svijetske trendove i to je najskuplji i najkomplikovaniji dio festivala, ali bez obzira na sve scenografi su po riječima organizatora napravili odličan posao, pa će i gledaoci na Kuli, ali i oni koji budu pratili preko TV imati šta da vide.
Prije 5 godina Direkcija festivala potpisala je sa tadašnjim rukovodstvom lokalne samouprave ugovor koji ističe i postavlja se pitanje šta će sa “Skalama” biti u narednim godinama.
“Mi smo svim srcem otovoreni za dalju saradnju, jer ovaj festival je sada nerazdvojivi dio Herceg Novog. Neki dijelovi iz tog ugovora još nisu ispoštovani i dugovanja su pozamašna, a ima ih i iz 2010. godine – kaže za Radio Jadran direktor festivala, Slobodan Bučevac.
Da li festival treba Novom ili ne, o tome će se izjasniti čelni ljudi koji vode grad, no Bučevac kroz finansijsku prizmu dokazuje da grad od ove muzičke manifestacije ima ogromne koristi.
”U prvih 15 godina festivala, opština osim nekih simboličnih sredstava nije ni učestvovala u finansiranju ”Skala”, a mi smo preračunali da je u prosjeku svaki koštao oko 315.000 eura, pa je za 20 godina utrošeno oko 6 miliona eura. To su ogromna sredstva i ne vjerujem da je bilo koja druga manifestacija toliko novca unijela u grad” – zaključuje Bučevac.
On još dodaje da se jubilarne „Sunčane skale” reklamiraju na 12 Televizija i 20 satelitskih kanala, a ako je samo na TVCG sekunda 10 eura, onda je računica u promociji grada i ”Skala” sasvim jasna.
Ovogodišnji festival košta 270.000 eura.
Veče mladih zvijezda počinje u 21 čas kada će nastupiti 26-oro neafirmisanih muzičkih izvođača. Prodaja karata za festival je na recepciji II faze Instituta Igalo od od 9 do 17, na Trgu Nikole Đurkovića od 9 do 21, na ulazu Kanli kule 2 i 3 jula od 18 do 21 čas.
Ulaznice za prvu noć su besplatne, ali se ipak moraju preuzeti, a za sjutrašnje revijalno veče cijena karte je 10 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code