Početna Ekonomija Za 46 sportskih klubova iz budžeta 450 hiljada eura

Za 46 sportskih klubova iz budžeta 450 hiljada eura

16

Opština Herceg Novi – Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport opredijelio je 450 hiljada eura za sufinansiranje 46 sportskih organizacija u ovoj godini, saopšteno je iz lokalne uprave.

Odluku o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2021. godinu donio je Sekretarijat na osnovu vrijednovanja rada sportskih organizacija, koju je uradila Komisija Sekretarijat je usvojio prijedlog iznosa za sufinansiranje sportskih organizacija.

Na Konkurs se prijavilo 46 sportskih organizacija i sve su podnijele urednu konkursom propisanu dokumentaciju. Iznos dodijeljenih sredstava za sufinansiranje za svaku sportsku organizaciju pojedinačno izražen je u posebnoj tabeli koja je sastavni dio ove Odluke.

Najveći iznos od 150 hiljada eura opredijeljen je za PVK Jadran. Po 75 hiljada eura opredijeljno je za KK Primorje 1945 i FK Igalo 1929. Odbojkaškom klubu Albatros oprediijeljeno je 14 hiljada eura, Ženskom košarkaškom klubu Primorje 12 hiljada.

Po 11 hiljada eura predviđeno je za FK Obilić i najbolji sportski kolektiv u prošloj godini – Stonoteniski klub Novi. Jedriličarskom klubu Jugole Grakalić opredijeljeno je 10 hiljada eura, a ostali klubovi dobiće podršku u iznosu manjem od 10 hiljada eura.

Najmanji iznos od po 500 eura dobiće 6 klubova: SRK Mamula, Klub sportskih ribolovaca Sabljarka – Meljine, KSR Jugole Grakalić, PSK Subra, Ronilački klub Adriatic blue, Bodi bilding – fitnes klub GIM 2000 Boka.

Kako je navedeno u Odluci, stupa na snagu danom donošenja.

16 Komentari

 1. Mozemo li konacno dobiti na uvid rijesenja o registraciji pomenutih klubova koji su dobili novcana sredstva,jer su klubovi prosle godine dobijali a nisu bili registrovani.

 2. Ima li ovdje jedan zdrav klub, koji svojim radom doprinosi razvoju sporta u Herceg Novom. Jer svake godine isti uzimaju, a ništa konkretno ne mjenjaju. Tuga!

  14
  1
 3. Ovo je lice naših ljubitelja Herceg Novog.
  Ovakav im je svaki posao.
  Bahat, samovoljan, a uskoro će biti zanimljivih pikantnih stvarčica….

  14
  • Za koga rukovodstvo opstine smatra da je podoban za njih imaju sve privilegije i prolaze.
   Bahatost, samovolja, vlastoljublje je karakteristika svih njih. Sobzirom da su svi promjenili po dvije i vise partija tu je i veliki rivalitet izmedju istih nažalost na veliku štetu gradjana Herceg Novog.
   Sve se ovo dobro zna u novoj vlasti, tako da nebih rekao da ćemo biti nešto previše iznenađeni !!!
   DF će od tih stvari biti postedjen jer im nisu ni dali da udaju u izvrsnu vlast.
   Mada koliko mi je poznato svi su nekada bili visoko pozicionirani članovi partija DF !!!

  • Možda sportu i ne treba ništa da se da, a te pare preusmjeriti na skener. Al onda dogodine otvorite centar za odvikavanje od bolesti zavisnosti. Nek nam djeca budu grbava da se taj skener opravda… Jel tako bolje?

   14
   2
 4. Objasnite novskoj javnosti kako to sportske organizacije kojima ste dodjelili po više desetina hiljada eura iz gradskog budžeta nemaju organizovan rad sa mladim sportistima, tačnije samo fiktivno ili zamaštrakano rade sa novskom djecom i omladinom. Nemate komisiju koja će izaći na teren i provjeriti stvarno stanje stvari i pozabaviti se činjenicama , ko radi ,kako radi , kvalifikacije sportskih radnika , koliko zaista klub broji članova , programe i na sonovu toga utvrditi stvarno stanje .
  Zbog finansiranja određenih ljudi političko bliskih ili interesno uvezanih , činite ogromnu štetu razvoju Hercegnovskog sporta ,sa dugoročnim poslijedicama.
  Uskoro crno na bijelo

  39
  2
 5. Neka objasni Novska lista sekretar po kojim parametrima ili bolje reć vezama OK Albatros dobija 14 000 eura ? Koje su to političke relacije . Uskoro preispitivanje , no sekirejšn

  46
  7
  • ŽOK Jedinstvo iz Bijelog Polja od opštine dobija 33000.
   S obzirom na mladi pogon i rezultate seniorki, a sve novljanke sasvim zasluženo.

   8
   7
   • Smiješni ste vi iz Albatrosa, nijeste zaslužili ni 14eura, a ne 14000! Koje ste to vi rezultate ostvarili, a osnovani tek prije par godina. Ovo samo može odobriti nepismena komisija,koja je i učestvovala u ovakvoj raspodjeli.

    14
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code