Za 7 godina košarkaški kamp “DATA Igalo” prevazišao očekivanja

Za 7 godina košarkaški kamp “DATA Igalo” prevazišao očekivanja

0
Podijeli

Besplatni individualni košarkaški kamp pod nazivom “DATA Igalo 2017”, u organizaciji Raše Mijuškovića, košarkaškog radnika i zaljubljenika u igru pod obručima, održava se u Igalu sedmu godinu. Za dosadašnjih oko 60 radnih dana, 140 kampera imalo je preko 140 grupnih i individualnih treninga, a odigrano je i preko 20 utakmica.

Na terenu u Igalu sa igračima iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije, Engleske, Grčke, Mađarske i Rumunije, po programu legende trenerskog posla Bore Cenića radili su najpriznatiji FIBA treneri: Zoltan Šimon (Mađarska), Vladimir Bošnjak, Danijel Tamaši, Slađan Ivić, prof. Fakulteta za Sport iz Novog Sada, Zoran Đokić i predsjednik Somborske Košarkaške Akademije, Siniša Savović koji je bio prvi trener NBA zvijezdi Nikoli Jokiću.

Picerija i restoran

Na desetodnevnom dijelu kampa, na Zlatiboru, mlade košarkaše trenirali su legende kao što su Bora Džaković, Vladimir Bošnjak, Dragomir Bukvić i Mihajlo Uvalina, uz sjajnu organizaciju KK AS iz Herceg Novog i Dejana Bijelića.
Po riječima organizatora, Raša Mijuškovića kamp je prevazišao očekivanja po broju učesnika, ali i kao sportski kamp koji traje već 7 godina.

– Nemam riječi kojima bih opisao ovogodišnji rad sa dječacima i djevojčicama u Igalu i na Zlatiboru. Nisam ni u snu mogao pomisliti da će ova moja ideja, zamišljena kao humanitarna i edukativna akcija, ovako zaživjeti, da će trajati ovoliko dugo i da će biti nadmašen prošlogodišnji kamp, za koji su svi rekli da je bio sjajan, što me čini izuzetno srećnim, ali i ponosnim. Ovo je sve pokazatelj da, ako se hoće i prione marljivo na posao, sve je “na dohvat ruke” i sve može uraditi uspješno. Veliku zahvalnost dugujem ljudima bez kojih sve ovo ne bi ostvarilo – kazao je Mijušković.

Organizaciju kampa pomogli su DATA Agencija i Tamaši Danijel, Goran Leković iz Sutomora, legende ženske košarke Vukica Mitić, Biljana Majstorović, Tanja Ilić, Mira Kalić Draškićević i Jasmin Perazić , FIBA treneri Vladimr Bošnjak, Slađan Ivić i Dragomir Bukvić. Mijušković se posebno zahvalio Novljaninu Dejanu Bijeliću i KK AS.

– Oni su bili uvijek tu da priteknu u pomoć, s obzirom da je sve na kampu besplatno i da sve troškove organizacije i rada snosim sam. Tokom avgusta očekujem dolazak još dva sjajna FIBA trenera koji će svoje znanje prenositi na sve nas – Šapčanina Peđe Mušickog i Makedonca Panta Milevskog – kazao je on.

Na zatvaranju ovogodišnjeg izdanja kampa, 18. avgusta, organizatori najavljuju gostovanje jedne od legendi svjetske ženske košarke, a riječ je o Jasmini Perazić, koja će u Igalo i Crnu Goru prvi put dovesti jedan ženski NCAA tim iz Nju Džerzija, gdje radi kao trener.

Pokazni trening za sve zainteresovane košarkaške radnike i sportiste će biti obavljen u SC Igalo. Nakon treninga zakazana je i utakmica sa ŽKK Primorje.
Kamp se odvija pod sloganom “Svi za jednog, jedan za sve”, koji predstavlja i njegov zaštiti znak.

– Slogan smo smislili zajedno djeca i ja prije neku godinu i mislim da u pravom smislu oslikava sva dešavanja na kampu. Meni lično su dečiji osmjesi, sreća koju vidim u njihovim očima i zadovoljdstvo njihovih roditelja onim što radimo na kampu, najveća nagrada koju mogu da dobijem i znak da sam i ove godine uspješno odradio zadatak koji sam sebi postavio. Ono što je meni još jako bitno da istaknem i čime mogu da se ponosim jeste da na kampu radim i sa djecom sa posebnim potrebama, gdje svako jutro prije prvih treninga, sa takmičarskim kamperima od 7 i 15 do 8 odradim jedan trening sa njima. Ovo je nešto što sam sam sebi postavio kao zadatak, kao neko ko pokušava da prenese svoje znanje, iskustvo i pozitivnu energiju, što me dodatno ispunjava i gdje stičem nova iskustva – zaključio je Mijušković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code