Za asfaltiranje više dionica na magistarlnom putu od Igala do Kamenara 48...

Za asfaltiranje više dionica na magistarlnom putu od Igala do Kamenara 48 hiljada eura

4151
18
Podijeli

Duž glavnog magistralnog puta od Kamenara do Igala, tehnička služba Crnagora puta jutros je obavljala redovno sanaciono održavanje. “Krpljenje“ rupa i presvlačenje  asfaltom počelo je od Igala.

Prema riječima Zorice Božović iz Direkcije za saobraćaj, riječ je o sitnim popravkama magistralne trase, koje su rađene na desetak dionica od Kamenara do Igala:

Picerija i restoran

– To su interventi radovi, odnosno popravke na manjim površinama, tj. “udarnim” mjestima na desetak lokacija od Kamenara do Igala, i to bi sve trebalo da bude gotovo tokom dana. Takve sitne popravke ne zahtijevaju izradu projekata, već se rade ad hok, a biće postavljeno oko 3.200 m2 asfalta, pojasnila je Božović.

Investiciona vrijednost radova iznosi oko 48 hiljada eura.

Kad se završi postavljanje asfalta, uslijediće iscrtavanje horizontalne signalizacije i popunjavanje nedostajuće vertikalne signalizacije.

Raspisan je tender za  investiciono održavanje puteva na većim površinama. Otvaranje ponuda uslijediće prije Uskrsa. Ukoliko u zakonskom roku ne bude bilo žalbi, izvođač investicionih radova na putnim dionicama na površini od 10 hiljada kvadrata trebalo bi da bude poznat do maja, zaključila je Božović.

18 Komentari

 1. Dobro je ovo u HN.
  Ovizi Demokrate i Frontovci u Kotoru kao nova vlast vele da ništa neće raditi,ni podhodnik ,ni žičaru,vele da su ulice dobre,povećali plate u opštini i toeto…
  4  0
 2. A to sto je svaki spoj starog i novog asfalta SKALIN nikom nista. Skakucemo ko zecevi. Pored sportske dvorane i dalje pored ove sanacije udubljenje u duzini od oko 15 metara… A nemojte ovako aljkavo MOLIM VAS.
  12  0
 3. Pješačko biciklisticki trotoar u Zmijicama je neophodan, tamo ljudi svakodnevno rizikuju zivot. Da ne pricam o tome da osnovci iz Kumbora idu tom trasom svakodnevno.. Sa tim spojem, dobija se bezbjedna šetališna zona od Igala do Bijele, ako ne računamo bombe po saskijama..

  Ovo krpljenje rupica, ne bi trebalo da bude vijest uopšte
  7  0
 4. Dje odose silne pare od registracija? Jadna je vlast koja nije u stanju kljucnu za turizam dionicu u potpunosti da asfaltira. Jadna!!! Je li ih sramota kad prodju sa nekim strancem po ovim jamama? Pa ne znam ima li od granice do Kamenara 25km? Vazda rupe krpe?
  17  0
 5. jedno pitanje, molio bih ove sto obozavaju drzavnu vlast da mi odgovore kako gledaju na to da drzva nije 20 godina u stanju da presvuce novi sloj asfalta dok se na putu od podgorice prema cetinju presvlaci komplet magistrala pa cak i dionice koje su radjene pre dve tri godine !!!
  zar se tu ne vidi koliko ova drzava herceg novi ostavlja kao crnu rupu.
  19  2
 6. Nije trebalo ulagati toliki novac, možemo mi i po ovakvom putu. A da nije krpljenje zbog ovih u tranzitu, sad će Uskrs pa da mogu lakše proći? U Monte Karlu isto ovako krpe rupe! Znate kome treba da se zahvalite.
  21  0
 7. A kad ce se sanirati komad puta kroz Zeleniku? Polomismo kola prolazeci one kratetre…a ni njih nisu u stanju zatrpati pijeskom ako ni sa cime drugo!!!
  32  0
 8. Mene sramota gdje zivimo…. “redovno sanaciono održavanje. “Krpljenje“ rupa i presvlačenje asfaltom počelo je od Igala”. Kod nas se to “redovno sanaciono odrzavanje” i krpljenje jedino i primjenjuje u poslednjih 20 godina, veci poduhvati se svode samo na napor utrosen na sastavljanje praznih predizbotnih obecanja. Dok se od Budve do Cetinja sve komplet rekonstruise i asfaltira, g….e u gradskoj skupstini, koji god da su bili, nikad nisu znali kako da vec jednom isposluju rekonstrukciju magistrale, vec su samo znali da se “tuku” za stolice, jer je pozicija kod nas odavno postala sama sebi cilj, obavljanje funkcije manje-vise. Pih.
  31  0
 9. Poštovani iz Direkcije za saobraćaj

  Potrebno je presvući KOMPLET magistralni pravac, od Sutorine do Kamenara. Nema velike koristi od sitnog krpljenja, potrebno je komplet sanirati ovaj pravac. Red je više, posle 35 godina.
  45  0

Ostavite komentar

*

code