Za Blagdan Velike Gospe izložba Ljudmile Riskine i luminacija

Za Blagdan Velike Gospe izložba Ljudmile Riskine i luminacija

1
Podijeli

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski Ordinarijat Kotor – Župni ured u Perastu organizuju večeras, povodom Blagdana Velike Gospe, u svetilištu, u 20:30 sati, izložbu na kojoj će se predstaviti slikarka Ljudmila Riskina sa akvarelima „Ljepote Boke Kotorske”.

Ljudmila Riskina je rođena u Moskvi, gdje je stekla visoko pedagoško obrazovanje. Imala je sedam samostalnih izložbi, od toga tri u Moskvi, tri u Castello di Boca u Stolivu: 2015, 2016 i 2017. godine, kao i jednu u Galeriji „SPA” u Igalu 2017. godine.

Picerija i restoran

Članica je Međunarodnog umjetničkog fonda i Međunarodne federacije akvarelista. Pobjednica je konkursa „Akvarel 2013. godine” i Simpatija gledalaca Međunarodnog festivala „A la prima” 2015 – 2016. godine.

Njeni radovi ukrašavaju hotele Crne Gore i Indije, a nalaze se i u muzeju „Čovjek” u Međunarodnom umjetničkom fondu (MHF) u Moskvi, kao i u privatnim kolekcijama u Rusiji, Crnoj Gori, Indiji, Španiji, Italiji i SAD.

Izložbu u Pomirdbenoj dvorani na otoku Gospe od Škrpjela otvoriće večeras potpredsjednik Opštine Kotor, Branko Nedović. Potom će u  21 sat, uoči Blagdana Velike Gospe, Peraštani prirediti tradicionalnu luminaciju na otoku.

Prevoz brodićem do otoka je planiran neposredno prije otvaranja izložbe – na obali ispred Crkve sv. Nikole u Perastu.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code