Početna Oko nas Kotor Za Bokeljsku noć 45 okićenih barki, nagradni fond 4500 eura

Za Bokeljsku noć 45 okićenih barki, nagradni fond 4500 eura

1

Kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor” najaviće tradicionalnu kotorsku Bokeljsku noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, u subotu, 24. avgusta od 21 sat.

Foto: Krsto Vulović

Ulaskom u koridor, 45 okićenih barki sa desetak vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4500 eura.
Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće muzički vatromet sa mora za koje je zaduženo preduzeće „Mirnovec”.

Program će sa glavne bine voditi Dubravka Jovanović, pjesnikinja i novinarka Skala radija, dok će RTCG omogućiti direktan prenos na prvom programu državne televizije. Defileom Gradske muzike pjacama i pjacetama, fešta će se sa mora preseliti na trgove u Starom gradu.

Na trgu od oružja nastupiće –TRI KVARTA i THE GRUPA. Na pjaci Svetog Tripuna – FOUR BLUES DRIVERS i JELENA KAŽANEGRA SA BENDOM, na Pjaci od muzeja – MIJA I SANJA, na Pjaci Svetog Nikole – ACOUSTIC THERAPY i na Škaljarskoj pjaci – KLAPA INCANTO i BEND ŠKURIBANDA.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor. Generalni sponzor je Luka Kotor, a partner Javno komunalno preduzeće Kotor. Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code