Početna Oko nas Kotor Za Bokeljsku noć 45 okićenih barki, nagradni fond 4500 eura

Za Bokeljsku noć 45 okićenih barki, nagradni fond 4500 eura

1

Kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor” najaviće tradicionalnu kotorsku Bokeljsku noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, u subotu, 24. avgusta od 21 sat.

Foto: Krsto Vulović

Ulaskom u koridor, 45 okićenih barki sa desetak vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4500 eura.
Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće muzički vatromet sa mora za koje je zaduženo preduzeće „Mirnovec”.

Picerija i restoran

Program će sa glavne bine voditi Dubravka Jovanović, pjesnikinja i novinarka Skala radija, dok će RTCG omogućiti direktan prenos na prvom programu državne televizije. Defileom Gradske muzike pjacama i pjacetama, fešta će se sa mora preseliti na trgove u Starom gradu.

Na trgu od oružja nastupiće –TRI KVARTA i THE GRUPA. Na pjaci Svetog Tripuna – FOUR BLUES DRIVERS i JELENA KAŽANEGRA SA BENDOM, na Pjaci od muzeja – MIJA I SANJA, na Pjaci Svetog Nikole – ACOUSTIC THERAPY i na Škaljarskoj pjaci – KLAPA INCANTO i BEND ŠKURIBANDA.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor. Generalni sponzor je Luka Kotor, a partner Javno komunalno preduzeće Kotor. Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code