Početna Ekonomija Za bolje vodosnabdijevanje primorja milion eura

Za bolje vodosnabdijevanje primorja milion eura

2

Sprovođenjem projekta u okviru IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru, ukupne vrijednosti 5,6 miliona eura, vodosnabdijevanje na crnogorskom primorju biće značajno unaprijeđeno. Za Regionalni vodovod, kako je saopšteno, na sastanku direktora preduzeća, Gorana Jevrića, sa zamjenicom glavnog pregovarača, nacionalnom IPA koordinatorkom Ivanom Glišević Đurović, opredijeljeno je oko milion eura.

Predstavnici Kancelarije za evropske integracije su predstavnike Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje upoznali sa mogućnostima njihovog učešća u devet programa prekogranične i transnacionalne saradnje, čiji je dio i Crna Gora.

Informisali su ih o javnim pozivima za dostavljanje predloga projekata koji su u toku, kao i o onim planiranim u narednom periodu, a u kojima bi mogao učestvovati Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Iz Regionalnog vodovoda su predstavili plan razvoja tog javnog preduzeća, s posebnim osvrtom na oblast energetske efikasnosti i proširenja mreže vodosnadbijevanja crnogorskog primorja.

– Nadam se da će Regionalni vodovod nastaviti da aktivno učestvuje u programima prekogranične i transnacionalne saradnje, u čemu će, kao svi potencijalni korisnici, imati punu podršku Kancelarije za evropske integracije, kao i zaposlenih u zajedničkim sekretarijatima u pripremi i sprovođenju projekata u narednom periodu – istakla je Glišević Đurović.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code