Za desetogodišnjicu nezavisnosti: Koncert jednog od najvećih svjetskih rock’n’roll bandova u Kotoru

Za desetogodišnjicu nezavisnosti: Koncert jednog od najvećih svjetskih rock’n’roll bandova u Kotoru

2
Podijeli

images_slike_gradovi_ko_kotor_turisti_2015_2U sklopu šestog SeaRock festivala 24. juna u Kotor dolazi jedan od najvećih rock’n’roll bendova na svijetu. Detalji će biti saopšteni u petak na press-u Podgorici. Koncert svečano otvara ljetnu turističku sezonu u Kotoru, a predstavlja poklon grada Crnoj Gori za desetogodišnjicu državne nezaviosnosti. Ulaz za publiku biće besplatan.
Na press konferenciji će program predstaviti organizatori i pokrovitelji ovo događaja: predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević, direktor Turističke Organizacije Opštine Kotor, Mirza Krcić,
direktor SeaRock festivala, Ivan Krivokapić, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić.
– Ovaj koncert predstavlja nastavak pet godina upornog i požrtvovanog rada na realizaciji projekta SeaRock festivala koji je već postao internacionalni brend Kotora i doveo ovaj grad na mape velikih koncertnih agencija i publike širom svijeta. Takođe, grad Kotor podržava ovu manifestaciju, kojoj je upravo prethodio koncertni doček Nove 2016. godine u Kotoru, koji je u organizacionom smislu bio izuzetno uspješan i postavio nove standarde i viziju šta može i šta bi trebalo da bude novi brend Drevnog Grada – napominju organizatori.
Ova manifestacija je samo uvod u aktivnosti koje Turistička Organizacija i Opština Kotor planiraju da realizuju tokom 2016. godine u kojoj je Kotor odabran kao prva top destinacija po izboru uglednog Lonely Planeta, što je izazvalo ogromnu pažnju internacionalnih medija i turističkih organizacija.
Jedna od važnijih inicijativa na polju kulturnog i manifestacionog turizma je upravo SeaRock festival, što su prepoznali i podržali u Turističkoj Organizacije i Opštini Kotor.
– Ovaj internacionalni festival je najozbiljnije do sada postavio Kotor i Crnu Goru na mapu svjetskih kulturnih dešavanja i koncertnih agencija, posebno britanskih i američkih. Ono što je još značajnije, jeste da će ovaj koncert, kao i svi dosadašnji održani u SeaRock organizaciji biti besplatan za publiku, jer predstavlja dar Kotora svojim građanima, u ime desetogodišnjice proslave nezavisnosti Crne Gore. Time Grad svojom vizijom i programskim sadržajem jasno pokazuje svjetsku orjentaciju. Ovakvu vrstu sadržaja i ponude grad Kotor prepoznaje kao vlastiti interes, a time se kreira kulturni iskorak koji dugoročno donosi izuzetne rezultate, a imidž grada podiže na nov nivo – ubjeđeni su u TO i Opštini Kotor.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code