Za dolazak tijela Sv Leopolda u Herceg Novi: Sve službe na raspolaganju

Za dolazak tijela Sv Leopolda u Herceg Novi: Sve službe na raspolaganju

5
Podijeli

Dolazak relikvije – tijela Sv Leopolda u Herceg Novi 15. septembra, istorijski je događaj i lokalna uprava, sva opštinska preduzeća i ustanove, potpuno su posvećeni tome da ovaj događaj bude organizovan kvalitetno i dostojno imenu velikog katoličkog sveca rođenog u našem gradu.

To je kazao na prvom sastanku Organizacionog odbora koji je formiran povodom dolaska tijela Sv Leopolda u rodni grad, njegov predsjednik i predsjednik novske Skupštine, dr Miloš Bigović.

Picerija i restoran

Član odbora ispred Kotorske biskupije, Don Robert Tonsati, informisao je da je okvirni program sačinjen. Tijelo Sv Leopolda će sa pratnjom stići u Herceg Novi 15. septembra iza 13 sati i ostati dva dana. Oba dana će biti izloženo u parku nekadašnjeg hotela „Boka“, a tokom noći u crkvi Sv Antuna.

Očekuje se dolazak vjernika iz cijelog regiona, što u organizovanim grupama, što privatno. Iako je još rano za ozbiljne procjene broja hodočasnika, realno je da će u Novi stići na desetine autobusa i više hiljada ljudi.

Organizacioni odbor je konkretizovao zaključke u vezi sa obavezama koje će imati opštinske službe i preduzeća, kao i Centar bezbjednosti Herceg Novi i Dom zdravlja. Dogovorena je dinamika daljih aktivnosti. Pripreme su počele blagovremeno i svi će, kako je zaključeno, preuzeti svoj dio obaveza savjesno. Jer, zajednički je cilj da ovaj događaj protekne na najbolji mogući način.

U radu Organizacionog odbora učestvovaće, pored predsjednika Bigovića i don Roberta Tonsatija: odbornici Dragan Šimrak i Maja Bakrač, ispred Kotorske biskupije don Pavao Medač, načelnica Službe komunalne policije Marija Andrić, načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović, direktor „Herceg Festa“ Stevan Koprivica, direktor „Čistoće“ Borivoje Bonić, direktor „Komunalno-stambenog“ Branko Crnogorčević, komandir Centra bezbjednosti Herceg Novi Dejan Ostojić i pomoćnica direktora Doma zdravlja Herceg Novi, dr Biljana Dapčević, saopšteno je iz PR službe Opštine.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code