Početna Društvo Za dvije decenije rada CDPR podrška slikara Đorđa Rašovića

Za dvije decenije rada CDPR podrška slikara Đorđa Rašovića

0

Na početku Nove 2021. godine Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) dobilo je na poklon sliku mladog crnogorskog likovnog umjetnika Đorđa Rašovića „Zabranjeno pušenje”. Rašović je završio Fakultet likovnih umjetnosti (FLU) na Cetinju 2010. godine I sjetio se da na ovaj način pomogne CDPR i sve koji se bore protiv pušenja, jedne od najtežih bolesti zavisnosti. Član je ULUCG od 2010. godine, a izlagao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Ove godine CDPR obilježava dvadeset godina od osnivačke Skupštine čime je nastavljena aktivnost starog Društva za borbu protiv raka Crne Gore koje je osnovano daleke 1967. godine.

Međutim uslijed ratnih dešavanja u to vrijeme i smrti mnogobrojnih članova, osnivača i rukovodilaca, Društvo je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća praktično prestalo da funkcioniše, pa je tek 2001. godine sa CDPR nastavljena aktivnost u borbi protiv raka u našoj državi.

-Svih proteklih godina nalazimo se u misiji pomoći oboljelima i njihovim najbližima, ali i podstičemo i koordiniramo aktivnost u borbi za smanjivanje broja novooboljelih od ove opake bolesti. Istovremeno CDPR je kao cilj postavilo i smanjenje stope smrtnosti od raka u Crnoj Gori, kao i podizanje kvaliteta života oboljelih. Tako je istovremeno borba protiv pušenja (jedan od glavnih, ako ne i glavni uzročnik vezan za nastanak ove opake bolesti) ipoštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda jedan od naših prioritetnih ciljeva-podsjećaju iz CDPR.

Preporučuju svima, nadajući se skorom konačnom pozitivnom ishodu u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID – 19: „Budite Odgovorni” i poštujte uvijek osnovne i najefikasnije mjere: nošenje maske, održavanje fizičke distance – 2 m i stalnu higijenu ruku.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code