Početna Društvo Za dvojicu Novljana zatvor zbog nasilja u porodici

Za dvojicu Novljana zatvor zbog nasilja u porodici

5

Kaznom zatvora po 3 mjeseca zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici osuđeni su  N.O. i M.E. Njih je oglasio krivim predsjednik Osnovnog suda u Herceg Novom, sudija Ivan Perović.

Kako je saopšteno, N.O. (rođ.1955 god) je 19. avgusta 2018. u ranim jutarnjim časovima u porodičnoj kući, primijenio  grubo nasilje nad svojom vanbračnom suprugom M.N.

Pesnicom joj je zadao dva udarca u glavu i  nanio povrede u vidu krvnih podliva oba kapka desnog oka, desne bočne strane nosa, desne polovine čeonog predjela, otoka u predjelu desnog obraza, te razderine desne polovine donje usne, nanijevši joj laku tjelesnu povredu.

Drugo lice M.E. (rođ.1973.god) je u svojoj porodičnoj kući takođe primjenio grubo nasilje i povrijedio  maloljetnu kćerku S.M. On je udario otvorenom šakom u predjelu lica i čelom glave u predjelu glave, nakon čega joj je bacio telefon i polomio ga. Zatim je ponovo udario čelom u predijelu glave usljed čega je udarila o štok vrata, nanijevši joj lake tjelesne povrede. Ovom okrivljenom je bio određen pritvor koji je produžen nakon izricanja presude, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Za obaranje pješaka kazna 1.500 eura

Inače, sudija Perović je zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja osusdio  J.V. (rođ.1954 god) na novčanu kaznu u iznosu od 1.500,00 €.  Okrivljeni je dužan uplatiti taj izns na žiro račun suda u roku od 3 mjeseca od  pravosnažnosti presude. Ukoliko ne uplati, novčana kazna biće zamijenjena kaznom zatvora tako što će se svakih 25,00 € računati kao dan zatvora.

J.V. se 27.oktobra prošle godine oko 17,10 h na Jadranskoj magistrali u Meljinama, upravljajući Mercedesom 200 kretao u pravcu Kotora, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa. Ugrozio je saobraćaj i doveo u opasnost život pješakinje O.S. Na pješačkom prelazu na svojoj kolovoznoj traci, na udaljenosti od oko 1 m od središnje linije, on je  prednjim dijelom udario u O.S i oborio je na kolovoz, prilikom čega je ona zadobila lake tjelesne povrede.

5 Komentari

  1. Dj M je obe zene tukao,komsije su vise puta zvale policiju one su zvale niko ga nikad nije ni priveo.dodju na vrata i pitaju kad se tetoviramo braco?koga zvati ako policija zmuri?

    15
    1
  2. Samo 3 mjeseca za nasilje? Nije vazno je li u porodici ilivan nje?Mozda se dozvoljava da mlati zenu doma pa mu osladi i pnda pomisli da moze i po ulici.Ali onda mu neko da po nosu i to je bolja kazna nego ovo kako sudije presudjuju.Ovo je upravo znak da sami zastitimo druge od nasilnika.Policija se nije bas pretrgla a sudovi ovako presudjuju.SRAMOTA

    28
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code