Početna Oko nas Kotor Za eksploataciju kamena na Krivošijama prvorangirana “Braća Magud”

Za eksploataciju kamena na Krivošijama prvorangirana “Braća Magud”

3

Kotorska kompanija Braća Magud Grbalj izabrana je za prvorangiranu za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena sa lokaliteta Krivošije u Opštini Kotor.

Kompanija je jedina dostavila ponudu, sa dodijeljenih 91,8 bodova, prenosi Mina business.

Analiza tržišta, koju su napravila Braća Magud pokazuje povoljne uslove za plasman proizvoda, s obzirom da se u područjima koja gravitiraju lokalitetu Krivošije realizuje intenzivna investiciona aktivnost u djelatnostima kojima je tehničko-građevinski kamen potreban, kao i planirani radovi na saobraćajnoj i ostaloj infrastrukturi u opštinama Kotor, Herceg Novi, Tivat i Budva.

Ponuđač predviđa ukupna investiciona ulaganja u iznosu od 1,26 miliona EUR. Od toga je za opremu i mehanizaciju namijenjeno 1,21 milion EUR, objekte 12 hiljada EUR, a izradu dokumentacije 37 hiljada EUR.

Sva investiciona ulaganja biće finansirana iz sopstvenih sredstava kompanije. Projektovala je ukupan prihod od 1,24 miliona EUR, ukupni rashod od 878,8 hiljada EUR, što u krajnjem donosi profit od 329,42 hiljade EUR.

3 Komentari

 1. A rana je većini u glavu koji tako razmišljaju…samo što gore to bolje, tako nikad naprijed… Ljubomorno-bolesni umovi koji nisu za života ništa ni radili ni stekli nego uglavnom ono što imaju ako imaju naslijedili, krivo im kad neko radi, napreduje i ima pa bi da uživaju u ljepoti prirode, e blago prirodi s vama…

  4
  8
 2. OVO JE KATASTROFA ŠTA SE ČINI SA PRIRODOM U BOKI KOTORSKOJ I CRNOJ GORI. ZAR JE MOGUĆE DA ĆE KOTORSKA OPŠTINA DOZVOLITI JOŠ JEDAN KAMENOLOM NA PROSTORU KOJI JE POD ZAŠTITOM UNESK-a. (VIDI TABLU KOD RASKRSNICE ZA CRKVICE). KAMENOLOM KOJI SE VIDI NA SLICI JE VLASNIŠTVO RADOVANA MARINOVIĆA I OTVOREN JE( KADA JE ZABRANJEN RAD KAMENOLOMA U GRBLJU) BAŠ NA PROSTORU POD ZAŠTITOM UNESK-a. OVAJ GOSPODIN JE “USREĆIO” HERCEG-NOVI I SA BENZINSKOM PUMPOM NA TOPLOJ (50 M VAZDUŠNE LINIJE OD OSNOVNE ŠKOLE I VRTIĆA).
  ČUDI ME ODUŠEVLJENJE NOVINARA “RADIO JADRANA” SA OVOM ” VELIKOM INVESTICIJOM” KOJA ĆE NANIJETI JOŠ JEDNU RANU NETAKNUTOM PROSTORU BOKELJSKOG ZALEĐA. PORTAL NAM VRIJEĐA INTELIGENCIJU SA PODATKOM DA ĆE INVESTITOR “ULOŽITI 1.26 MILONA U SVOJU
  MEHANIZACIJU I 12 000 EURA U OBJEKTE” . PORTAL SE NE PITA KOLIKO ĆE ULOŽITI U ZAŠTITU PRIRODE.
  UMJESTO DA SE ENERGIČNO USPROTIVE OVOJ ODLUCI VLADE I DA KAO NEGATIVAN PRIMJER DEVASTACIJE PRIROE IZNESU KAMENOLOM NA PODIMA KOJI JE VIŠE OD 50 GODINA TEŠKA RANA NA PRELIJEPOJ PRIRODI HERCEG-NOVOG A DA NESREĆA BUDE VEĆA I PRVI VIZUELNI UTISAK ZA SVAKOG TURISTU SA KRUZERA KOJI ULAZI U ZALIV.
  EVO POVODA PORTALU “RADIO JADRANA” DA POKRENE DISKUSIJU POVODOM STIHIJNOG OTVARANJA PRIVATNIH KAMENOLOMA NA SAMOJ OBALI MORA , GDJE ĆE VLASNICI UZIMATI EKSTRA PROFIT ZBOG BLIZINE TRANSPORTA A NAMA I TURISTIMA OSTAVLJATI RUGLO KAO ŠTO JE KAMENOLOM NA PODIMA.
  MOJ KOMENTAR ĆU DA ZAVRŠIM RIJEČIMA: “BOG DAO PRELIJEPU PRIRODU POGREŠNOM NARODU”.

  25
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code