Početna Društvo Za Elaborat o lukobranu Gradske luke Herceg Novi samo jedna i to...

Za Elaborat o lukobranu Gradske luke Herceg Novi samo jedna i to neispravna ponuda

3

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom poništilo je postupak, odnosno javni poziv za izradu elaborata o stanju lukobrana Luke Škver, sa prijedlogom hitnih sanacionih mjera, jer nije dostavljena nijedna ispravna ponuda, navodi se u obavještenju o ishodu postupka javnog poziva.

Službenica za javne nabavke je zato predložila ovlašćenom licu naručioca da poništi postupak, što je on prihvatio. Kako se dalje navodi u Odluci, ponudu je u predviđenom roku, dostavila jedna firma – Optimusproject doo iz Bijelog polja, ali je ocijenjena kao neispravna, jer nije sačinjena na način utvrđen javnim pozivom.

Konstatovano je da ponuđač nije sačinio ponudu na način utvrđen javnim pozivom jer nije dostavio dokaze za vrijednovanje ponuda (reference izdate od investitora (poslodavca) ili nadležnih državnih organa ili organa lokalne uprave za koga je izvršena usluga) koji su zahtijevani pozivom, na što je bio obavezan“, obrazloženo je u Odluci.

Podsjetićemo da je za izradu elaborata o stanju lukobrana Luke Škver JPMD predvidjelo 8.264,50 €.

Elaborat sa prijedlogom hitnih sanacionih mjera treba da obuhvati: mjerenje površine i zapremine postojećeg nabačaja uz lukobran, u minimalno potrebnoj mjeri da se sagleda obim radova, sa kartiranjem na postojećoj kopiji plana parcele, navodi se u javnom pozivu. Takođe, neophodan je iskop dvije istražene jame na tijelu lukobrana dimenzija radi provjere stanja nasipa i/ili konstrukcije na dijelovima na kojim voda najintenzivnije prodire odozdo na pločnik, kartiranje oštećenja i nedostataka na objektu i izradu prijedloga hitnih sanacionih mjera.

Redosljed izvođenja radova, podgradne konstrukcije i drugo treba da omoguće što bolje iskorišćenje uskog prostora za građenje. Tehničko rješenje sanacionih mjera će uzeti u obzir sve zahtjeve vezane za funkcionisanje objekta.

Elaborat treba da sadrži: tehnički opis, predmjer i predračun radova, crteže sa neophodnim detaljima i šeme za izvođenje.

3 Komentari

 1. Osim lukobrana treba i seke koje su sklonjena sa ispod zida od šetališta i ispred mula sa istočne strane vratiti i nanijeti nove , jer su one sa razlogom tu nanešene.Plaža je proširena na štetu zida od šetališt i mula.

  8
  1
  • Naši stručnjaci makli seke, a stari graditelji ih dovlačili duž cijele pruge da čuvaju od udara mora. Svaka čast stručnjacima. Takva nam je svaka rabota, puna znanja !

   5
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code