Početna Društvo Za fasadu Doma kulture u Bijeloj 10,3 hiljade eura

Za fasadu Doma kulture u Bijeloj 10,3 hiljade eura

15

Zgrada Doma kulture u Bijeloj, koja posljednjih deceniju i po ne služi onome po čemu nosi ime, uskoro će biti „presvučena“ novom fasadom, a „novo lice“ dobiće i unutrašnji zidovi. Za taj posao Opština Herceg Novi izdvojiće ukupno 10.300 eura.

FOTO: NIKOLA SAMARDŽIĆ/BOBANA ŽELALIĆ

Izvođač radova je lokalna firma Boklip doo, kojoj je avansno uplaćeno 20% od ugovorene sume po potpisivanju ugovora, dok će ostatak biti isplaćen u 5 mjesečnih rata nakon završetka posla. Boklip doo, po ugovoru, ima rok da završi posao za 15 dana od dana uvođenja u posao. Garantni rok na izvedene radove je 2 godine.

Inače, veći dio zgrade Doma kulture odavno je van upotrebe budući da je krov propao, prokišnjava, iako je sanacija rađena 2009. Godine. Većinu prostorija nagrizla je vlaga, samim tim isključena je i struja u pojedinim dijelovima objekta, a van upotrebe je i kino sala sa preko 500 sjedišta.

Čekajući konkretniju sanaciju, krajem novembra prošle godine, članovi odbora Mjesne zajednice Bijela, NVO Ruža vjetrova i mještani organizovali su samoinicijativno akciju čišćenja i sređivanja prostorija u domu, koja nije iziskivala veće novčane i materijalne izdatke. Na taj način željeli su da, od 12 postojećih, a pored tri koje se trenutno koriste, osposobe još dvije prostorije. One bi kasnije bile izdate, od čega bi prihod ubirala MZ Bijela, koja ponovo „gazduje“ Domom od 2017. Godine. Do tada, o Domu je brinuo JUK Herceg Fest.

U zgradi su od postojećih 12 prostorija u upotrebi samo 3, koje koriste DVD Bijela i NVO Kulturna mreža Bijela.

No pored sređivanja fasade i unutrašnjih zidova, ključno je ponovo uraditi sanaciju krova sa hidroizolacijom, kako bi se zaustavilo dalje prokišnjavanje i prodor vode ka unutrašnjim prostorijama. Uz to, kako su nam ranije kazali u MZ Bijela, neophodna je i zamjena elektroinstalacija.

15 Komentari

 1. Veliki Bijeljani,rusili bi ste nesto u svom mestu.Kada ste zadnji put krocili u DOM KULTURE ,Nikola je izuzetno dobar i vrijedan momak i trudi se da svima ucini dobro.To sto nema fakultet i nije vazno toliko,jer diploma manje vise i nije toliko vazna,svakako bi mu skupljala prasinu,on za razliku od vas nosi diplomu da je covek….Kao i svako sto radi u Opstinu tu je dosao svojom zaslugom,ne preko necije grbace…Veliki pozdrav i gledajte sebe i vas zivot,batalite se onoga rekao/kazao/uradio,jer svi vi sto ga ovdje anonimno pljuvate na ulicu mu ruku pruzate i gledate kako da vam se nudi pomoć,da nekoga iz porodice ubacite u Opstinu..Zivot nije med i mleko.Svi su oni mnoge stvari zrtvovali da bi bili tu gde su..A dzabe trosite ovdje svoje cuvene rijeci jer niko od njih nema vremena da se raspravlja sa vama i cita komentare

  2
  1
 2. Davne 1989-e jedan Bijeljnin je iskoristio zavjesu iz tog doma kulture i iskoristio je da napravi majicu sa simbolom 4s.Kasnije je taj Bijeljanin bio liberal a jos kasnije dps-ovac pa sd-ovac,a malo kasnije i clan udruzenja boraca,pa komitski stotinas.Mogu da primjetim da samo jos nije bio mazoretka.Eto ,molim vas da ovo objavite,posto nekome moze biti intteresantno.

  16
  2
 3. Bilo i ostalo stjecište narkomana i pjanaca. Strah da te uhvati od te gradjevine. Kamo lijepe sreće da je takvu nikada nisu ni napravili. Bijeljani su zasluzili puno bolje od mračnih katakombi.

  13
  1
  • Тај кувар, предсједник Скупштине, он је и покренуо рестаурацију Дома културе. Ако сваки посао овако ради, да Бог да да се задржи на битним градским функцијама, јер ови остали, и са факултетом и без факултета, нешто се слабо истичу идејама, а посебно дјелима. ,,Част” изузецима који су имали идеје како да ,,збрину” себе и бар двије наследне генерације.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code