Početna Ke Nova Za feštu od naranče rekordnih 39 izlagača

Za feštu od naranče rekordnih 39 izlagača

3

Prva ovogodišnja stađunska fešta NVU Ruke iz Herceg Novog, Mala fešta od naranče, biće upriličena sjutra, kod terase Gradske kafane i duž gvožđa.

Omiljenija fešta Novljana u slavu ove višenamjenske voćke okupiće ovoga puta rekordan broj izlagača. Razlog tome je i novi segment fešte – Natkuvavanje, gdje će se na licu mjesta takmičiti nekoliko kuvara u spremanju jela od naranče.

„Fešta svake godine okuplja veliki broj izlagača iz skoro svih gradova Crne Gore, ali smo ove godine obezbijedili veći broj izložbenog mobilijara, pa ćemo sjutra ugostiti skoro 40 izlagača. Tačnije, prijavljenih je 39. Razlog velikom interesovanju je svakako segment Natkuvavanje, gdje će 4 kuvara novskih restorana pokazati što sve možemo brzo spremiti od naranče. „Nastupiće“ kuvari iz 4 restorana: Miro Vuksanović iz Jadrana, Duško Janković iz Veriga, nezaobilazna Jovanka Stamenković iz Jokine kužine i Đorđe Ratković iz Gradske kafane, koja je prijatelj manifestacije. Sve što spremaju „ocjenjivaće“ profesor ugostiteljstva iz JUSMŠ Ivan Goran Kovačić“, Jagoš Marković“, kazala je Radiju Jadran jedna od organizatorki, Milina Kovačević.

Osim velikog izbora raznovrsnih jela i napitaka od naranče, sastavni dio fešte i ovog puta biće donatorski sto, na kojem će desetak izlagača ponuditi svoje rukotvorine. Sav prihod sa stola namijenjen je NVO Leptir, koju vodi Milanka Stijović.

U zabavnom dijelu programa nastupiće Mažoret klub Lili, ženska vokalna grupa Lira kao i djeca JU Naša radost, „obučena“ u „komade naranče“.

Mala fešta od naranče održaće se šesti put, a uz organizatore, NVU Ruke, realizaciju su pomogli Turistička organizacija, Opština Herceg Novi i Gradska kafana.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code