Početna Ekonomija Za glavni projekat puta na Luštici konkurisalo šest firmi

Za glavni projekat puta na Luštici konkurisalo šest firmi

4

U ponovljenom postupku za izradu glavnog projekta lokalnog puta na poluostrvu Luštica, od postojećeg Rose-Krašići do puta Babunci-Krašići, saobraćajnice dužine 6 km i širine 6 m, ponude je dostavilo šest firmi. Riječ je o pet firmi iz Podgorice i jednoj iz Bara.

Otvaranje ponuda obavljeno je 29. avgusta, a ponude su dostavili: Civil enginer, Project man, Put inženjering, Institut za građevinarstvo d.o.o. i Geotechnics, project i consulting d.o.o. iz Podgorice i Profil ing d.o.o. iz Bara.

U toku je zakonski žalbeni rok, a opštinska komisija će tokom ove sedmice detaljnije pregledati pristiglu dokumentaciju. U slučaju da ne bude žalbi, sredinom mjeseca trebalo bi da bude poznata firma koja će raditi projektnu dokumentaciju.

Procijenjena vrijednost izrade projekta sa uračunatim PDV-om iznosi 160.000 eura.

Podsjetimo da je izgradnja ovog puta od značaja za gradnju budućeg kompleksa “Montrose”, a da je na prijedlog Komisije za otvaranje i vrijednovanje ponuda, Opština Herceg Novi obustavila nedavno postupak javne nabavke za izradu glavnog projekta puta na Lauštici u dužini od 9,3 km. Opština je ocijenila da je bitno neophodno izmijeniti tendersku dokumentaciju.

Potpisivanjem novog aneksa ugovora sa konzorcijumom firmi Northstar iz Tivta i Equest Capital Limited sa of-šor ostrva Džersi, u decembru prošle godine, Vlada se obavezala da će do njihove lokacije za turistički kompleks “Montrose”, na poluostrvu Luštica, početi izgradnju infrastrukture u roku od šest mjeseci.

Konzorcijum Northstar i Equest Capital Limited zakupio je u septembru 2009. godine 520.000 kvadrata zemljišta, za gradnju turističkog kompleksa visoke kategorije, uz minimalni iznos investicije od 210 miliona eura.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code