Za godinu Herceg Novi dobija PUP do 2030.

Za godinu Herceg Novi dobija PUP do 2030.

1999
4
Podijeli

herceg novi 115Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju donio je Odluku o izradi PUP-a opštine Herceg Novi, sa Programskim zadatkom.

Kako se navodi u Odluci, PUP se izrađuje za cjelokupnu teritoriju opštine, za period do 2030. godine. PUP-om će se odrediti ciljevi i mjere prostornog i urbanističkog razvoja opštine, u skladu sa planiranim ekološkim, socijalnim, ekonomskim i kulturno-istorijskim razvojem. Uslov je da se ispoštuju smjernice planskih dokumenata višeg reda i širih teritorijalnih cjelina.

Picerija i restoran

Izrada PUP-a povjerena je Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog, sredstva obezbjeđuje Opština, a rok izrade je 12 mjeseci, od dana stupanja na snagu Odluke.

U obrazloženju Odluke navodi se da su posljednji planski dokumenti, koji regulišu prostor vezan za PUP urađeni 2009. godine, a GUP  1989. godine. U međuvremenu, 2008. donijet je Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata kojim se reguliše problematika planiranja, uređenja i izgradnje u prostoru, pa otuda i formalno-pravna obaveza izrade PUP-a, kao jedinstvenog dokumenta kojim se uređuju ciljevi i mjere prostornog i uranističkog razvoja opštine.

Nivo razvijenosti opštine ukazuje na neopohodno planiranje zasnovano na principima održivog razvoja savremenim načelima i standardima organizacije i korišćenja, izgradnje prostora i zaštite životne sredine.

Prvobitna Odluka o izradi PUP-a sa Programskim zadatkom donijeta je 2009. godine, a izmjene i dopune donijete su 2015.

Programom uređenja prostora za 2016. predviđenje su aktivnosti izrade PUP-a “ubrzanom dinamikom”, navodi se u obrazloženju.

4 Komentari

  1. vratite nam djedovinu…kakvi pupovi i dupovi…politicari dobijaju dozvole za izgradnju objekata na svojim parcelama u gabaritima placa dok mi njihovi susjedi gubimo svoju djedovinu da bi oni imali zelenu povrsinu…o cemu pricamo…samo pricate,nita ne preduzimate a ja vec 10 godina cekam pravdu i promjenu DUPa solila,,,sram vas bilo!!!Vi ni autobusku ne znate napravit,ni parkinge,,,jdino sto znate je da ucrtate parking mjesta na sred puta i naplacujete…upalite bagere…pocnite praviti garaze na spratove,,,pocnite vec jednom grditi,,,a kolektor je tek posebna sramota…Herceg Novi dotako si dno u svojoj istoriji!!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code