Početna Društvo Za godinu rekonstrukcija vrtića JPU “Naša radost” na Savini

Za godinu rekonstrukcija vrtića JPU “Naša radost” na Savini

2

Iz Ministasrtva prosvjete objavili su poziv za dostavljanje ponuda za totalnu rekonstrukciju vrtića JPU “Naša radost” u Herceg Novom. Poziv je objavljen 18. oktobra, a početak radova je planiran u martu. Rok završetka rekonstrukcije, nakon koje će vrtić moći da prihvati 150 djece, je godinu, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Mališani su iseljeni iz ovog objekta prije dvije godine i prebačeni u vrtić, a podgorički Inter most sanirao je teren potpornom konstrukcijom, sa 56 šipova, na dibini od 21 metra. Iz Ministarstva su ranije procijenili da bi rekonstrukcija objekta mogla da košta 2,1 milion eura.

Izvođenje ovih radova se realizuje u okviru druge faze “Program energetske efikasnosti u javnim zgradama”, po Ugovoru Ministarstva finansija i KfW banke i Ministarstva ekonomije i KfW banke.

– Do sada je u okviru druge faze programa izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju. Takođe, u toku je izvođenje radova na 5 objekata i to: OŠ “Aleksa bećo Đilas” i S.M.Š. “Vuksan Đukić” u Mojkovcu, Resursnim centrima “Podgorica” i “1.jun” i GimnaziJi “Slobodan Škerović” u Podgorici. Vrijednost ugovorenih radova na ovim objektima iznosi blizu 5 miliona eura – podsjećaju iz Ministasrtva prosvjete.

Prva faza “Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama” je realizovana u periodu od januara 2012. godine do decembra 2015.godine, u okviru koje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovih i srednjih škola i 1 studentskom domu.

2 Komentari

  1. Oće li ovo da grade na divlje ???
    Neki dan čitam da Glavni državni arhitekta nije dao saglasnost na Idejni projekat rekonstrkcije jer lokacija nije u zahvatu važećeg urbanističkog plana. Inače ako neko nije upućen, još od 2001. godine, zahvat Savinske dubrave nije definisan odgovarajućim regulacionim planom.
    Do kada ?
    Kome ovakvo stanje odgovara ?

    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code