Početna Društvo Za godinu zbog rada nedjeljom kazne za 15 trgovaca

Za godinu zbog rada nedjeljom kazne za 15 trgovaca

6

Tržišni inspektori su za godinu kod 15 trgovaca utvrdili nepoštovanje neradne nedjelje i shodno tome izrekli i naplatili 13,5 hiljada kazni.

Kako je saopšteno  iz Uprave za inspekcijske poslove od 20. oktobra prošle do 16. oktobra ove godine, tržišni inspektori su u 15 slučajeva utvrdili da trgovci obavljaju promet robe nedjeljom suprotno članu 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Najviše kršenja utvrđeno je u Budvi i to u pet slučajeva, gdje je trgovcima izrečeno 5,1 hiljada EUR kazni.

Slijedi Nikšić sa dvije kazne od ukupno 2,4 hiljade EUR, dok je u Podgorici u dva slučaja izrečeno 1,5 hiljada EUR.

Inspektori su u Ulcinju, Danilovgradu i Kotoru za nepoštovanje neradne nedjelje izrekli po jednu kaznu od 1,2 hiljade EUR.

Kazne od po 300 EUR dobile su prodavnice u Beranama, Tuzima i Herceg Novom.

Najviše kršenja mjera je utvrđeno kod marketa, prodavnica, diskonta pića, precizirali su iz Uprave.

Iz Uprave su naveli da raspolažu sa 50 tržišnih inspektora, od kojih je trenutno 33 radno radno angažovano.

Razlog odsustva ostalih je, kako su objasnili, izolacija zbog koronavirusa, bolovanje ili odmor.

6 Komentari

 1. Pa trgovine i treba da rade nedeljom, a zaposleni da ima omogucen slobodan dan, kao i u svim ostalim djelatnostima. Zasto svi ugostitelji nemaju slobodnu nedelju a bas trgovina da je ima? Problem je bio primjena postojeceg zakona, a ne ovaj nakaradni sistem da je sve mrtvo i zatvoreno nedeljom.

  7
  7
  • Zbog cega bi radile nedeljom? Zbog tebe jedne osobe, ili 5, 10, 100, 500? Kupi u subotu pa ces imati u nedelju. I ranije se nije radilo nedeljom pa se uvelo da se radi, a tad je bilo malo teze zivjeti!

   6
   2
   • Zato sto je normalno da trgovina radi nedeljom. Svoj slobodan dan i svoja prava zaposleni treba da ima, to ne osporavam. Ali fiksirati da je nedelja neradni dan je cista glupost.

    3
    1
  • Posto znate unaprijed bar 7 dana obavjestite trznu inspekciju i rijesili ste problem,mozete anonimno.Nije to slucaj samo u Ideji nego u svim trgovinama.

   6
   1
 2. tako tako samo vi komentarisite trgovinu nedeljom tacno ce nam je vratiti zbog vas novinara koji se trudite da skrenete paznju bas na to sto smo jedva nekako izborili da bi imali vremena za svoju porodicu.

  16
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code