ZA HOTEL SA PET ZVJEZDICA I TURISTIČKE VILE “AZMONTA” U KUMBORU NOVA...

ZA HOTEL SA PET ZVJEZDICA I TURISTIČKE VILE “AZMONTA” U KUMBORU NOVA SAGLASNOST

127
0
Podijeli

Agencija za zaštitu životne sredine dala je danas “Azmont investmentsu” saglasnost na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju hotela sa pet zvjezdica i luksuznih turističkih vila u Kumboru.

Agencija je od 5. juna do danas dala je 4 saglasnosti preduzeću “Azmont investments” d.o.o. na Elaborate procjene uticaja na životnu sredinu: za izgradnju stambeno-poslovnih objekata, apart hotela i garažnog prostora sa 900 parking mjesta na lokalitetu bivše kasarne u Kumboru. Takođe dato je rješenje i za saglasnost na Elaborat za izgradnju marine sa 250 vezova.
Iz “Azmonta” pojašnjavaju za Radio Jadran da je ovakav slijed uslovljen različitim uticajima na životu sredinu, te iz tih razloga za svaki segment se dobija posebna saglasnost.
Inače, u ovoj kompaniji ovih dana sve je usmjerno ka konačnom finaliziranju projekta Državne studije lokacije, što je uslijedilo nakon velikog sastanka od prije dvadesetak dana sa predstavnicima Vlade, kada su i utvrđeni rokovi.
– Bio je to veliki radni sastanak na kome je bilo preko 20 predstavnika iz resornih ministarstava, ali i Regionalnog vodovoda, EPCG-a, agencije za energetiku kako bi konačna verzija DSL bila završena u narednih mjesec – kažu iz Azmonta za Radio Jadran.
Nakon toga uslijediće i dobijanje građevinske dozvole, a od septembra i radovi u Kumboru, mada ne isključuju mogućnost da sa posebno bitnim radovima, kao što je šipovanje terena počnu i ranije.
U toku su pregovori sa građevinskim kompanijama i narednih 30 dana oni su veoma ključni za početak realizacije ovog najvećeg turističkog projekta u Evropi.
U međuvremenu u ”Azmonut” su i dalje veoma društveno odgovorni, te će do kraja godine biti Zlatni sponzori crnogorske vaterpolo reperezntacije i biće uz njih na predstojećem Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code