Početna Naslovna Za I Bokeški polumaraton prijavljeno preko hiljadu učesnika, iz 25 zemalja

Za I Bokeški polumaraton prijavljeno preko hiljadu učesnika, iz 25 zemalja

3

Prvi Bokeški polumaraton biće održan od 10. do 12. decembra, a do sada je prijavljeno viuše od hiljadu takmičara iz 25 zemalja.

Predstavnici Opština Tivat i Kotor, Turističkih organizacija Tivta i Kotora i Triatlon kluba Kotor, potpisali su Memorandum o saradnji povodom održavanja prvog Bokeškog polumaratona. Organizator maratona je Triatlon klub Kotor.

Tim povodom, u Opštini Tivat danas je potpisan memorandum o saradnji između predsjednika Opština Tivat i Kotor – Željka Komnenovića i Vladimira Jokića, direktora TO Tivat i Kotor – Danice Banjević i Jovana Ristića i organizatora događaja i predsjednik OO Triatlon kluba Kotor, Kristijana Sindik. Ove lokalne institucije podržaće organizaciju sportske manifestacije, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Memorandumom su, između ostalog, predviđene obaveze u vidu tehničko-logističke, finansijske i promotivne podrške.

„Organizacija ovakvih događaja doprinosi razvoju sportskog turizma, upotpunjava ponudu destinacije, ali i značajno utiče na produžetak turističke sezone, budući da se u tom periodu bilježi slabija popunjenost smještajnih kapaciteta“, kazala je direktorica TO Tivat Danica Banjević, ističući da takve manifestacije posjećuju visokoplatežne ciljne grupe koje karakteriše duži boravak na destinaciji.

Po riječima organizatora Kristijana Sindika, „interesovanje za događaj je nadmašilo sva očekivanja, a do sada je prijavljeno preko hiljadu učesnika iz čak 25 zemalja“.

Izrazivši zadovoljstvo što su opštine Tivat i Kotor prepoznale njihovu ideju i ozbiljnost, organizator je najavio planove širenja manifestacije u narednim godinama.

3 Komentari

  1. Fino zvuci – samo da niste malo pretjerali, 1000 ucesnika iz preko 25 zemalja. Ako bude iz 15 zemalja bice odlicno. U svakom sluaju dobra ideja i razvoj turizma – kada je sve prazno, ali bilo bi dobro
    da su organizatori malo skromni i pazlji i u svojim izjavama. Prijava je jedno a startni brojevi drugo.
    sretno u svakom slucaju

    7
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code