Za Ivu: Biciklom i trčeći 170 km, od Novog do Lovćena

Za Ivu: Biciklom i trčeći 170 km, od Novog do Lovćena

2
Podijeli

sasa za ivuHercegnovski alpinista, zaljubljenik u planinsko trčanje i ultra maratone, Saša Kulinović, odlučio je da drugi put sportskim disciplinama kojima se bavi podstakne na humanost i prikupljanje novca za oboljelu djevojčicu Ivu Bijelić. On će tako tokom sjutrašnjeg dana istrčati i odvoziti biciklom veoma zahtjevnu rutu od 170 km od Herceg Novog do Jezerskog vrha (1649 mnv), odnosno Njegoševog mauzoleja. Kreće rano ujutru i planira da se varti do sjutra veče.

Namjerio je da prvo biciklom pređe dionicu Herceg Novi – Kotor – Ivanova korita. U Kotoru će mu se pridružiti i prvi crnogorski triatlonac ironman, Igor Majer. Sa Ivanovih korita će njih dvojica zatim istrčati 5 km na Jezerski vrh, vratiti se trčeći na Ivanova korita i nastaviti vožnju biciklom Cetinje – Budva – Tivat – Herceg Novi. Tura objedinjuje čak 5 opština, a Saša je nazvao “Srcem za Ivu”.

Picerija i restoran

Od 170 km kilometra za dva dana je na Trgu Nikole Đurkovića otkupljeno 110. Svaki kilometer za Ivu je 10 eura. Novljani i njihovi gosti do večeras do 22 h imaju vremena da „otkupe“ preostalih 60 km na punktovima koji će od 18 h biti postavljeni kod Galeba, ili Pošte u Igalu.

Inače, Saša Kulinović proljetos je trčao čak 80 kilometara oko Bokokotorskog zaliva, kako bi skupio novac za Ivino liječenje.

Prema informacijama Radija Jadran do sada je prikupljeno oko 150 hiljada. To čini polovinu od potrebnog novca za nastavak terapija u Njemačkoj.

2 Komentari

Ostavite komentar