Za Ivu: Odbornici se odrekli mjesečne naknade, radnici Instituta Igalo dnevnica…

Za Ivu: Odbornici se odrekli mjesečne naknade, radnici Instituta Igalo dnevnica…

19985
13
Podijeli

iva bijelic rim 200616Akcija prikupljanja novčanih sredstava za nastavak liječenja jedanaestogodišnje Novljanke Ive Bijelić, za koju je neophodno prikupiti 300 hiljada eura, biće nastavljena narednih 7 – 10 dana, saznaje Radio Jadran.

Prema našim informacijama, od ponedjeljka je prikupljeno nešto više od 15 hiljada eura. U svim filijalama Crnogorske komercijalne banke u Crnoj Gori biće narednih dana postavljeni flajeri sa uputstvima za uplatu sredstava.

Picerija i restoran

Kako saznajemo, odbornici lokalnog parlamenta odrekli su se jednog mjesečnog primanja, koje će biti uplaćeno na račun za Ivino liječenje.

pomoc za ivu to tivatRadnici Instituta Dr Simo Milošević takođe su, odričući se dnevnica, prikupili skoro 4 hiljade eura. U akciju prikupljanja sredstava uključila se i Turistička organizacija Tivat, koja apeluje na sve koji mogu pomoći da se priključe.

Ivin otac Pero prikuplja dokumentaciju i nalaze, kako bi eventualno dobio pomoć i od njemčakog Fonda zdravstva, kao i invalidska kolica, koja je na revers uspio da obezbijedi u bolnici Meljine. Jer, cijena “iznajmljivanja” kolica na ovoj klinici kreće i do 30 hiljada eura.

Iva boluje od dječijeg sarkoma i već nepuni mjesec se nalazi na klinici u Štutgartu. Novac je neophodan kako bi se “uklonila” tri tumora na koljenu, butnoj kosti i karlici.

Ivina porodica, prijatelji i svi koji su uključeni u akciju mole građane, privredna društva i sve koji mogu i žele da pomognu da to urade što prije.

Računi na koje se mogu uplatiti sredstva na ime Ivinog oca Pera su:

Za uplate iz Crne Gore:

na ime Pero Bijelić 510000000112383270

 

Za uplate iz inostranstva :

Field 56 – Intermediary bank:

Swift Address DEUTDEFF

Name Deutsche Bank AG Frankfurt

Field 57 – Account with Institution:

Party Identifier 100 9363045 0000

Swift Address CKBCMEPG

Name CRNOGORSKA KOMERCIJALNA BANKA AD PODGORICA

Field 59 – Beneficiary Customer:

IBAN ME25510260797324001246

Name & Address BIJELIC R. PERO

MICA VAVICA 5

85340, Herceg Novi, MONTENEGRO

13 Komentari

 1. Što vi pričate?Pitam se đe to mi sad živimo i ko s nama živi,kao da smo s Marsa pali.Zašto se liječenje bolesnih izmješalo sa bručenjem države,sa politikom?Osvijestimo se svi.Svako gleda na stvari sa svojega gledišta i svojim umom.

 2. Za frajle- Bravo, svaka cast. Samo to sto ste ovdje rekli treba javno da kazete.Javno da se prozove drzava.Dajte u novine, na televiziju. Neka cuje i procita svaki gradjanin ove nase jadne drzave.Neka se digne javnost.

 3. Zapita li se iko u ovom gradu –
  Zašto nam je ovoliko dijece i mladih ispod 30god. bolesno od strašnih boleština,
  zašto nam je svako treće dijete alergično na hranu,
  zašto su ljudi ispod 60 god bolesni i umiru od karcinoma u ovolikom nenormalnom procentu,
  zašto se više niko ne može liječiti u našoj državi????
  Šta to toliko ne valja u našem gradu da nas ubija?
  Šta je to toliko privlačno u našem gradu da nam ne da da ga napustimo??
  Zapita li se iko??

 4. Iz Opstine poslat ogroman broj zahtjeva za pomoc Ivi: od premijera, ministarstva zdravlja i fonda zdravstva, svih opstina, preko ambasada, banaka, osiguravajucih kuca, privrednih drustava, do lokalnih preduzeca i porta…pa cemo vidjeti ko ce se odazvati!

 5. Gdje su nasi novinari da objave ovu pricu? Ne samo apel vec i da se prozove fond zdravstva, da objave javno zasto se ovoj djetetu ne pokriiju troskovi lijecenja???

 6. Nažalost, iz primjera bliskog mojoj porodici znam da je fond zdravstva snosio tada sve troškove lijecenja pacijenta u inostranstvu, apsolutno sve pare bolnice su dobijale pred intervencije,nisu ih refundirali nakon ko zna koliko vremena porodici.Porodici su bila potrebna sredatva za pokrivanje troskova boravka, prevoza, potrepstina i sl, ali bolnicke usluge i operaciju je pokrio fond zdravstva!!O čemu se ovdje radi? Nije bas da smo na divljem zapadu!

 7. Za “Marica” – Vrlo je moguce da roditelji male Ive nisu politicki 100% podobni, tako da nema nista od Ministarstva i Fonda Zdrastva. Jadna Drzavo!!!

 8. A sta je sa nasim fondom zdravstva, je li njih neko kontaktirao??? Prije 10 dana su jednog momka poslali vani na lijecenje, objavljeno u medijima. Zasto se ne vrsi pritisak na njih da plate troskove???

Ostavite komentar

*

code