Početna Društvo Za izgradnju i uređenje nove plaže u uvali Dobra luka minimum 415...

Za izgradnju i uređenje nove plaže u uvali Dobra luka minimum 415 hiljada eura

9

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za zakup obale za izgradnju i opremanje novih kupališta prema planskim dokumentima.

U zakup je ponuđena stjenovita obala i plaža u uvali Dobra luka na Luštici, na otvorenom moru, u dužini od 185 m, površine 3.133 m2, sa pripadajućim akva prostorom, obuhvatajući postojeću obalu i planirano kupalište koje će biti izgrađeno na osnovu odobrenja nadležnih organa.

Plansko rješenje lokacije je određeno Prostornim planom posebne namjene za obalno područje, lokacija u zahvatu „Sektora 35“ . Izgradnja i uređenje obavljaće se saglasno Urbanističko tehničkim uslovima, koje je izdao Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi.

Morsko dobro se daje u zakup/na korišćenje na period od maksimalno 25 godina. Rok realizacije je najviše 4 godine od dana zaključenja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 1 € po m2. Minimalni iznos ulaganja iznosi 415.000 eura.

U slučaju da tokom trajanja ugovora dođe do izgradnje komercijalnih sadržaja i objekata, uključujući i privremene objekte, mimo sadržaja i objekata koji su predviđeni UT uslovima i prvobitno odobrenim Projektom, iznos naknade za korišćenje morskog dobra, uvećava se prema zauzetoj površini na kojoj se obavlja novoodobrena djelatnost primjenom tada važećeg cjenovnika početnih naknada za korišćenje morskog dobra.U slučaju kašnjenja plaćanja ugovorene naknade zakupac je dužan da plaća zateznu kamatu saglasno Zakonu.

Uvažavajući da se lokacija nalazi u obuhvatu granica Prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora i njegove zaštićene okoline, upisanog na Listi svjetske baštine UNESCO-a, čije su granice definisane Zakonom o zaštiti prirodnog i kulturno–istoriskog područja Kotora („Sl.list CG“, br.56/13 i 13/18) izabrani ponuđač je dužan da pribavi Konzervatorke uslove i da izgradnju realizuje u skladu sa Konzervatoriskim uslovima i Konzervatorskim projektom.

Ponude se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na arhivi JPMD svakog radnog dana od 08.30 do 14 H, najkasnije do 19.oktobra 2020.god. do 13 h, do kada moraju biti dostavljene i ponude koje su upućene poštom.

Javno otvaranje ponuda u Sali na I spratu poslovne zgrade jpmd U Budvi zakazano je za 19.10.2020.god. u 13,30 h.

9 Komentari

 1. Ovo se mora zaustaviti i ustanoviti što se krije iza ovoga!
  Ima li ovo veze sa onim što je Duško Krušo pokušavao sprovesti na Luštici?
  Ko je u Opštini dao saglasnost za ovo, morao je neko?!?

  8
  4
  • Tacka na skupstini se zvala”Autenticno tumacenje plana Dobre luke.” Plan nije ono sto sadrzi nego ono kako ga tumaci skupstinska vecina.Niko se danas ne stidi toga. Kao grad ,a prije smo danas palanka nego grad, mozemo kako hocemo ali ne znam dokad. Uskoro mozemo ocekivati na javnom servisu priloge da u Novom sve cvjeta kao sto je DPS radio sa gradovima gdje su bili na vlasti .

 2. Obratite paznju na dio gdje se kaze da ce investitoru biti naplaceno ako bude gradio mimo uslova, to jest ako bude divlje gradio. Jasno je da je to protivzakonito, i da se ovdje radi o sprezi MD, opstina i investitor i da zajedno prave konstrukciju da zaobidju zakon.Zamislite da kao gradjanin dobijete saglasost opstine da gradite kucu, prizemlje i sprat,a u nastavku da pise ako napravite cetiri sprata ,sto je kaznjvo po zakonu jer je divlja gradnja,to ce vam biti naplaceno.Jasno je da je tender namjesten, uz blagoslov nazalost i opstine, i bilo bi dobro da se makar oni koji nisu iz opstine upetljani ograde i ditanciraju od ovakvih stvari.

  • Ona je trebala po zakonu da se transformise jos prije 7-8 godina ali za njih zakon ne vazi.Oce li neko objasniti ko iz opstine daje saglasnosti na ovaj i slicne projekte i zasto, jer u drugom clanku na ovom potralu Mica Konjevic kaze da opstina to nece dozvoliti.O cemu se radi? Uostalom javna je tajna kojim kanalima nazovi investitori odrade opstinu a posle se svi prave ludi jer su pojedini donosioci stetnih odluka zasticeni od neformalnih interesnih grupacija unutar pojedinih partija koje su na vlasti.

   15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code