ZA JUNSKI BOKEŠKI TRIATLON VEĆ PREKO 40 PRIJAVLJENIH

ZA JUNSKI BOKEŠKI TRIATLON VEĆ PREKO 40 PRIJAVLJENIH

108
0
Podijeli

 

triatlon tivat1U Tivtu će se 15. juna održati MEĐUNARODNO PRVENSTVO CRNE GORE U SPRINT TRIATLONU – „2. BOKEŠKI TRIATLON”.
Predsjednik TK Tivat, Zoran Stanković kaže da iako je još tri mjeseca do tog takmičenja u sve popularnijem olimpijskom sportu prijavljeno je 40-ak takmičara iz 7 zemalja, od vrhunskih profesionalaca do običnih sportskih entuzijasta.
– Poseban kuriozitet jeste da se na takmičenju ponovo očekuju najbolji triatlonci iz regiona, prošlogodišnji pobjednik i olimpijski kvalifikant Ognjen Stojanović iz Srbije, te Matija Lukina iz Hrvatske i Matija Meden iz Slovenije. Kod žena apsolutni favorit je olimpijska kvalifikantkinja, 19- godišnja Sara Vilić iz Hrvatske, koja inače nastupa za Austriju. triatlon tivat2Nakon lanjskog premijernog izdanja koje je zbog postignutog uspjeha odjeknulo u triatlonskim krugovima u regionu i šire, ovo je nova prilika za sve one koji žele da prihvate izazov i okušaju se u ovom atraktivnom sportu. Discipline koje će biti na programu su: Sprint triatlon pojedinačno (plivanje 750 m, bicikla 20 km, trčanje 5 km), Sprint triatlon štafete (2 ili 3 člana za svaku dionicu), Aquatlon (200 metara plivanje, 800 metara trčanje), za najmlađe od 8 do 16 godina, a i za građane.
Organizator ovog takmičenja je Triatlon klub “Tivat”. Prijave se primaju putem online obrasca na web stranici www.tritivat.com. Zlatni sponzor takmičenja je Porto Montenegro, a prijatelji su Turistička organizacija Tivat, Opština Tivat i Crnogorski olimpijski komitet.

triatlon tivat3

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code