Početna Društvo Za koji dan nastavak rekonstrukcije magistrale od Šišteta do Mojdeškog puta s...

Za koji dan nastavak rekonstrukcije magistrale od Šišteta do Mojdeškog puta s novim izvođačem

16

Drugu fazu rekonstrukcije preostalih 1.200 m magistralnog puta M1 od skretanja za Šištet do skretanja za Mojdeški put, umjesto glavnog izvođača, podgoričke kompanije Tehnoput, radiće podizvođač, nikšićka kompanija Vilusi company d.o.o., saznaje Radio Jadran.

Do promjene izvođača, kako nezvanično saznajemo, došlo je zbog unaprijed preuzetih poslova koje kompanija Tehnoput obavlja na ostalim putnim dionicama u Crnoj Gori.
Vrijednost radova, rokovi za završetak i ostali uslovi iz ugovora sa Upravom za saobraćaj koja je investitor, ostaju nepromijenjeni.

U lokalnoj upravi Radiju Jadran su potvrdili da su prema izvođaču, odnosno podizvođaču, imali zahtjeve za bolju regulaciju saobraćaja, budući da je riječ o zahtjevnijoj i frekventnijoj dionici. Konačnu riječ trebalo bi da da Uprava za saobraćaj.

“Tokom ove semdice, u Opštini Herceg Novi biće održan sastanak predstavnika lokalne samouprave sa predstavnicima investitora, izvođača radova i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi se dogovorila koordinacija aktivnosti radi nastavka izvođenja radova i bolje regulacije saobraćaja tokom trajanja posla”, kažu u Opštini.

Ukoliko se sve strane i zahtjevi usaglase, radovi bi mogli početi sljedeće sedmice.

Preostale su još zahtjevnije dvije trećine posla.

Podsjetićemo da je I faza rekonstrukcije puta, od skretanja za Servisnu zonu do skretanja za hotel Play, postavljanja kolektorskih i cijevi za odvođenje atmosferske kanalizacije te asfaltiranje, okončana sredinom maja, kada su radovi konzervirani.
Kako nam je kazao tada šef gradilišta, Marko Ljujić, uradili su 100 m kolektora 2 i priključili se na postojeću atmosfersku kanalizaciju.

Rekonstrukcija dijela magistralnog puta M1 Debeli brijeg – Kotor, od skretanja za Servisnu zonu u Igalu do skretanja za Mojdeški put, krenula je početkom februara. Čitav posao finansira Uprava za radove sa 1,8 miliona eura.

16 Komentari

 1. Bravo! Problem uzurpacije puta i trotoara postojiduž cijele opštine nažalost. Dosta ih je garaže preuredilo u apartmane, pa nemaju ni svoja auta gdje parkirati, akamoli od gostiju! Neka nađu način da se ovo riješi, dosta više bahaćenja.

  19
 2. pozdravljam nastavak radova, uz napomenu da ako ne budu uređeni trotoari za pješake i prostor pored magistrale bude i dalje zapušten i prepušten gramzivim i bahatim izdavaocima privatnog smještaja da isti zagrađuju ciglama, stolicama, šutem, bačvama …. da bi im se gosti imali gdje parkirati, džabe vam sva rabota.

  takođe, predlažem da se ukoliko pored trotoara za pješake preostane prostor i za parking, isti kao javna površina zonira, sa nekom pristupačnijom cijenom dneve karte. samo se tako može stati u kraj onima koji misle da im je magistrala babovina pa osim što dežuraju po njoj sa tablama za sobe, istu i uzurpiraju već evo 30 godina.

  51
 3. Ahahaha, Vilusi. co.,znači gori od glavnog izvođača, a generalno je teško naći takvog, svaka čast Vladi i resornom ministarstvu… Zaboravimo na Igalo i Sutorinu narednih pola godine, a možda i više.

  33
  1
 4. Privremeno ukinuti parkiranje od Novljanke do bivšeg hotela Tamaris, da bude dvosmjerno za mala vozila. Kamioni i autobusi neka idu na smjene magistralom!

  55
 5. Strasni ste posao napravili do sad..Ispred Mandrape moze Jadran igrat ligu sampiona kad kisa padne..Resetke nidje ni jedna, a sahte 10-15 cm iznad nivoa asfalta..

  46
  • Rešetke su ispod Mandrape i ivicom kolovoza do separatora odvodnih voda kod rasksnice za servisnu zonu.Šahte će biti u ravni kolovoza kada se postavi završni sloj asfalta.

   2
   5
 6. Samo ih molimo da nadju alternativne puteve da saobracaj se moze odvijati koliko toliko normalno. Da ne pocnu da rade bez nekog plana kao sto su radili ovaj prvi dio. Tacno treba da se odrede putevi alternitvni u oba smjera.

  104

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code