Početna Ekonomija Za kompleks “Montrose” na Luštici dugoročno ustupanje morskog dobra

Za kompleks “Montrose” na Luštici dugoročno ustupanje morskog dobra

16

Određeni broj sadržaja budućeg rizorta “Montrose” kompanije Northstar na Luštici projektovan u zoni morskog dobra (restorani, pristaništa, otvoreni bazeni itd…). Zato su predstavnici JP Morsko dobro i ovog investitora razgovarali o dugoročnom modelu ustupanja.

– To bi umanjilo biznis barijere i dodatno podstaklo izgradnju ekskluzivnih turističkih sadržaja na tom lokalitetu – saopštili su iz Morskog dobra.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima boravio je u kompaniji „Northstar“ u uvali Dobreč radi nastavka saradnje i izgradnje plažnih kompleksa i pomorske infrastrukture u okviru projekta “Monterose”, pojasnili su oni.

Predstavnici kompanije Mina Jovović i Vladimir Čvorović su organizovali prezentaciju kompletnog projekta „Montrose“ čija je izgradnja planirana na krajnjem zapadnom dijelu poluostrva Luštica, u opštini Herceg Novi, obuhavtajući i plažu Dobreč.

Prilikom prezentacije idejnih rješenja projekta, predstvnici društva „Northstar“ su organizovali obilazak plaže u uvali Dobreč, koja je sa pratećim restoranskim kopleksom uređena u skladu sa visokim standardima hotelskog lanca „Marriott“, koji će upravljati budućim rizortom.

Predstavnici JP za upravljanje morskim dobrom su upoznati da će kompletan projekat biti realizovan kroz četiri faze, te da vrijednost ukupne investicije iznosi oko 400 miliona eura. Prva faza projekta koja treba da bude završena do 2023. godine podrazumijeva izgradnju hotela sa 5* i preko 200 smještajnih jedinica, 13 vila i ugostiteljske sadržaje sa dva plažna kompleksa.

16 Komentari

 1. Našu zemlju trenutno devastira beton banda koja je u stanju samo da uništi prirodnu ljepotu da bi izgradila nešto što će im puniti džepove. Mentalno zakržljali , puni kompleksa da od svakog brda koje izlazi na more pokušaju napraviti nešto što liči na prirodne ljepote koje imaju Hawai ili Vijetnam ili bilo koja druga zemlja u kojoj priroda ostaje netaknuta tamo gdje treba da je netaknuta. Većinom su ovo režimski podgorički pješadinci koji zastupaju neke kompanije ( kao i u modelu fiktivnih faktura ) iza kojih ispostavi se stoji neki od dežurnih lopova . Ko im glasa da ,zapečatio je sudbinu svakom djetetu koje sad ima 14 godina i manje

  11
 2. Luštičko brdo je napadnuto od strane velikih investitora sa svih strana .
  Pretvara se u veliko betonko gradilište lijepo prirodno nasljeđe koju izjeda kancer ljudske nezajažljivosti.

  35
  2
 3. Svaki novi projekat donosi dobro CG. Sta bi vi pametnjakovici da gradite supe na obali i drvene nadstresnice i tako da docekujete turiste a necete nista drugo da radite da prezivite osim da se bavite turizmom. Koji je to turizam bez dobrih hotela koji naravno moraju biti na obali. Gledate li tv ako nigdje vec ne putujete a volite da pametujete.

  13
  34
  • Svaki novi projekat donosi dobro pojedincima iz države, a ne državi.
   Šteta nanesena prostoru je trajna, a korist privremena.
   U tim drugim državama gdje su hoteli na moru u planovima piše da se ti i grade. Kod nas ne.
   Kod nas se zakoni mijenjaju i donose prema potrebi. Danas jedno, sutra drugo i suprotno.
   Sad žele da daju morsko dobro u dugoročni zakup. A kad istekne, šta će s hotelima? Znači, tak zakup od 99 godina je fikcija. Trajaće on i duže.
   A otputujte malo i u Atlantik siti. Grad duhova sa praznim hotelima renomiranih operatera.

   29
   1
  • Veliko dobro! Beton i kamen i neukusna arhitektura koju mozemo vidjeti na nasem TV samo na jeftinim serijama! I ko ih gradi i koji ce to luksuzni turista doci u njih. Mozda da vi malo proputujete i pogledate sto drugo osim jeftinih serija na TV !

   13
   2
 4. Kukala vam majka,a jedan sprat ne date podici ,da ljudi obezbjede stambeno pitanje maloljetnoj djeci ,zato sto nije prosao plan!!! A na pjenu od mora be trebaju ni planovi ,ni dupovi ,samo gradi ,sve uzmiiii,samo da dignes pare! Nesretno sve ,da nesretnije ne moze bit😥😥😥😥

  53
 5. ovo je master plan. Ove kuće će bit mnogo vidljivije. Jel postoji ikakva studija kako će to izgledat iz Herceg Novog. Pitanje posebno za Demokrate i Novsku Listu i DF pošto oni kao neće sa DPS-om a ni da zucnu o ovome

  32
  1
 6. Toliko o zabrani gradnje u morskom pojasu.
  Ovo je fascinantno.
  Prvo država zaključi ugovor sa investitorom koji omogučava gradnju tamo gdje je zakonom zabranjeno.
  Zatim se ugovor ne poništi jer je protivan javnom poretku, već se mijenja zakon, zato što je potpisan državni ugovor.
  A ovdje još ljepše. Daje se u zakup morsko dobro jer je na njemu nešto projektovano (zamišljeno)
  U kakvoj mi državi živimo.

  49
  1
  • Cutimo i trpimo jer za bolje ni nismo.
   Nek ruse nek nose nek razvaljuju , nek zovu sebe drzavom i zakonom i javnim dobrom. A mi da budemo sretni kad nam daju kazne razne inspekcije uz “divna” ponasanja i nacine!
   Eno sjedi na Dobrec svaki dan “drzava” “zakon” “javno dobro” i “investitor” sve u jednom .
   Neka ih alal im bilo mi smo ih pustili i jos ih placamo !

   10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code