Početna Naslovna Za kraj aprila: Regata EST 105 otvara sezonu u cijeloj Boki

Za kraj aprila: Regata EST 105 otvara sezonu u cijeloj Boki

7

Tradicionalna međunarodna regata EST 105 Terra da mare biće XI put održana od 28. do 30. aprila, na ustaljenoj ruti Bari – Herceg Novi. Posljednje pripreme su u toku.images_slike_dogadjaji_2015_sport_maj_regata_2015_3Organizatori, Sportski univerzitet iz Barija, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i Yachting club Porto Montenegro iz Tivta kažu da se sve odvija po planu i ukoliko vrijeme bude naklonjeno jedriličarima, biće ovo još jedna uspješna prekojadranska avantura. Regata tradicionalno predstavlja i početak ljetnje sezone u Herceg Novom.

Ovogodišnje izdanje regate predstavljeno je na press konferenciji u Bariju, kojoj su prisustvovali samo organizatori iz Barija. Oni su istakli da će na “put” od 109 milja od Barija do Boke krajem aprila krenuti preko 50 posada.

est 105 press bariNa crnogorskoj strani, u Jedriličarskom klubu Jugole Grakalić i Yachting club-u Porto Montenegro sa nestrpljenjem očekuju ovaj događaj i navode da sve pripreme teku po planu, te da će se u objema lukama potruditi da jedriličari imaju kompletan doživljaj.

Direktor JK Jugole Grakalić Predrag Vukčević za Radio Jadran kaže da su u konstantnoj komunikaciji sa organizatorima sa italijanske strane, dok se na Škveru sve priprema za još jedan sportsko-zabavni spektakl:

images_slike_dogadjaji_2015_sport_maj_regata_2015_1-Do sada su već prijavljena 52 broda u Italiji. Start će biti u Bariju 28-og u 11:30 h. U Novom ih očekujemo 29-og poslije ponoći. Nakon carinskih formalnosti na mulu, jedriličari mogu da biraju da li će ostati u Gradskoj luci kod nas, ili će biti na vezu u Porto Montenegru. Turistička organizacija  priprema za taj dan i neka zabavna dešavanja i svečanosti, kazao je Vukčević.

PR Porto Montenegra, Danilo Kalezić kao poseban segment istakao je upravo to što će se regata ove godine proširiti i na kompletnu Boku, podsjećajući da će 30. aprila biti organizovan “I kup Boke Kotorske” sa startom u Herceg Novom, a ciljem u Porto Montenegru, te da je interesovanje jedriličara veoma veliko:

porto montenegro 2016-Očekujemo nekih 300 učesnika, organizatori obećavaju da će ih biti i više. Ono što je nama najznačajnije kao suorganizatorima, jeste da jedrličarima pošaljemo čistu i jasnu poruku da je Boka idealna za organizaciju ovakvih događaja van sezone, naveo je Kalezić.

Prema njegovim riječima, učesnici do sada nijesu tražili nikakve posebne uslove, ali se još uvijek ne zna koliko će jedriličara ugostiti Porto. Akcenat prema njegovim riječima, ipak, treba staviti na krajnji efekat koji regata treba da postigne:

est 105

-Mi imamo iskustvo da internacionalne regate ovog tipa mogu da se rade već od marta. Ukoliko Boku i Crnu Goru pozicioniramo kao takvu destinaciju, mislim da smo onda učinili uslugu ne samo Crnoj Gori, već i lokalnim klubovima, jer će na taj način Crna Gora biti prepoznata kao destinacija jedriličarstva, zaključio je Kalezić.

Kako je ranije najavljeno, biće dodijeljene razne prestižne nagrade, trofeji i kupovi, a najhrabrijima „Gender Est 105“, za posadu čiju polovinu čine žene, i „Couple Est 105“ za posade koje čine parovi.

7 Komentari

  1. Za Est105nema vise, – regatu su odrzavali u zivotu nekoliko entuzijasta ,a ne politicari grada! Oni nisu dorasli ovakvom dogadaju,ni prosli ,ni ovi sadasnji.
    Pitajte sada Sekretarijat za drustvene djelatnosti sta to rade?

  2. Ovogodišnje izdanje regate predstavljeno je na press konferenciji u Bariju, kojoj su prisustvovali samo organizatori iz Barija ovo vam sve govori kako je organizovano sa ove strane Jadrana.Dalje pitanje za gos. Predtaga Vukčevića ko prima sve brodove i posade Jugole Grakalić ili Gradska Luka Mulo? koja se od jesenas u svim objavama na radio Jadranu maltene i ne spominje.Klub Jovo Dabović je je takođe sramo zapostavljen jer je dao učešća i doprinosa od prve organozovane regate pa do zadnje prošlogodišnje na škveru.Velika kritika radio Jadranu sve objave u vezi ovog događaja su vam čudno napisane i sastavaljene počev od prvoga saopštenja Tivat dobio regatu pa nadalje.Činjenica je da nesretna prethodna vlast za mene loša je uspjevala 10 godina da održava regatu u našem Herceg Novom pa sve do Jubilarne desetogodišnje apr/maj 2015 godine.
    U objavama sve je nejasno kod koga dolaze ko ostaje ko odlazi kasnije u Tivat ovako se ne rade velike manifestacije a imali smo nažalast samo jednu pa izgubili po svemu radi male grupe neodgovornih ljudi i političara.U ozbiljnim društvima neko bi odgovarao za svoju nesposobnost izgubivši jedan ovakav događaj da nismo više domaćini svega toga što smo imali toliko godina pa je napravljna šteta u prestižu,reklami i finansijama opštini i gradu.

  3. Nazalost ,regate u Novom vise nema,u luci nece biti privezana nijedna jedrilica. Ni prosli ,ni ovi novi “vladaoci” grada nisu prepoznali ovaj dogadaj,kao promociju grada u svakom smislu.
    Nemojte da zaludujete ljude da pripremaju restorane i kafice,jer nece biti Italijana.

  4. Sramota kako su bez ikakvog obavjestenja izbacili iz organizacije J.K. Jovo Dabovic, a momci i cure iz Baosica su im najvise trcali!!!! Stidite se…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code