Početna Oko nas Kotor Za kreativni hab u Kotoru 1,3 miliona EUR

Za kreativni hab u Kotoru 1,3 miliona EUR

1

Ministarstvo kulture dobilo je 1,3 miliona eura za projekat uspostavljanja centra za razvoj kreativnih industrija u objektu starog zatvora u Kotoru, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iznos je opredijeljen IPA projektom “3C prekogranična razmjena radi razvoja kulture i kreativnih industrija”, a nosilac je Ministarstvo kulture.

Picerija i restoran

Projekat je dio prekograničnog programa saradnje Italija – Albanija – Crna Gora.

Stari zatvor u Kotoru time će postati kreativni hab sa brojnim sadržajima, i smještajnim kapacitetima namijenjenim umjetnicima.

»Projektom “3C” biće restaurirana zgrada “Kinostudija” i uspostavljen Umjetnički park u Tirani, uz rekonstrukciju Gamzi trga u Bariju i nabavku savremene opreme za italijansku regiju Molize«, kaže se u saopštenju.

Govoreći na ceremoniji dodjele grantova, ministar kulture Aleksandar Bogdanović je naglasio da restauracijom Zgrade zatvora u Starom gradu u Kotoru taj resor nastavlja sa realizacijom strateškog cilja namijenjenog promociji i razvoju kreativnog sektora i kreativnih industrija u Crnoj Gori.

Kretaivan hab koji će u okviru ovog projekta biti stavljen u funkciju jedan je od šest takvih centara koje Ministarstvo kulture sa međunarodnim partnerima planira da realizuje širom Crne Gore, radi pružanja podrške održivom razvoju sektora kulture i preduzetništva.

1 komentar

  1. Hab? Svaki dan neka nova pomodna riječ. Uskoro će samo veznici biti našim jezikom, i biće svejedno zove li se taj naš jezik srpski ili crnogorski. Ako već nije svejedno. Čuš, hab!

    3
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code