Za ljepšu sliku novskih ulica: Akcija čišćenja autobuskih stajališta

Za ljepšu sliku novskih ulica: Akcija čišćenja autobuskih stajališta

6
Podijeli

U Herceg Novom je u toku akcija čišćenja autobuskih stajališta. Tokom narednih dana stajališta koja su zatrpana plakatima, oglasima i propagandnim materijalom, dobiće novo lice, najavljuju iz lokalne uprave.

Akciju je inicirala Služba komunalne policije, a realizuje se u saradnji Opštine Herceg Novi i preduzeća „Blue line“, saopštila je načelnica Službe komunalne policije, Marija Andrić.

Picerija i restoran

Kako kaže, opštinskom Odlukom o održavanju čistoće jasno je zabranjeno, bez odobrenja nadležnog organa, lijepiti ili rasturati reklamne listiće, oglase ili plakate na svim površinama, osim prostora namijenjenog za te svrhe. Ipak, svjedoci smo da se mnogi ove Odluke ne pridržavaju, te će iz tog razloga službenici u narednom periodu obavljati intenzivniju kontrolu i biće sankcionisana sva lica koja se budu reklamirala na ovaj način.

Pored ove akcije, Opština je u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada završila Elaborat autobuskih stajališta, kojim su obuhvaćena sva postojeća, ali i mjesta na kojima ona nisu obilježena, a građani su iskazali potrebu da budu.

Tim Agencije popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao predloge kako da se stajališta urede i uniformišu. Prema predlozima, uređenje bi podrazumijevalo da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut vozni red i određeno mjesto za turističku mapu i reklamni materijal. Takođe, ideja je da 12 stanica od Igala do Meljina budu takozvana „smart stajališta“, što podrazumijeva wi-fi internet, LCD ekrane, video nadzor.

Namjera lokalne uprave je da realizacija posla po predlogu iz Elaborata krene u narednoj godini, te da dio posla finansira Opština, a dio da bude ostvaren kroz javno-privatno partnerstvo, navode u informaciji iz press službe.

6 Komentari

 1. Pogledajte kakva suvstajalista u Tivtu, jesu kvalitetnija i skuplja ali bi mogli u grad staviti iste takve bas bi dale smeka. I zabraniti oglasavanja na njima, debelo kaznjavati. Napraviti oglasne table vece u visinu da idu!

  10
  1
 2. Kad ce na red doci stepenista u Starom Gradu gdje se ni danju ni nocu ne moze proci od stolova, stolica ugostitelskuh objekata, pa turisti i ostali prolaze kao djaci,po dvoje.

  6
  1
 3. Igala Meljine? Šta je sa rivijerom. Čija je ona? Pogledajte stajališta kod distribucije i slično. Nemože autobus stati od kapunjera. Veoma važno stajalište pretvoreno u “privatni ” parking. Iza Margota gdje đaci čekaju. BRUKA! !!! U Meljinama kod Volija? ???

Ostavite komentar

*

code