Početna Društvo Za Luku prikupljeno 1.200 eura

Za Luku prikupljeno 1.200 eura

1

Na humanitarnom koncertu “Za Lukin osmjeh” u amfiteatru Doma kulture u Bijeloj, prikupljeno je 1.200 eura, kako bi se Luki obezbijedio novi turnus ljekova i terapija u borbi sa cerebralnom paralizom, i epileptičnim napadima.

Za malog Bijeljanina Luku Milišu i ovog puta ujedinili su se njegovi drugovi iz škole, kao i brojni učesnici programa, koji su animirali prepun amfiteatar.

Lukina majka Ranka zahvalila je organizatoru koncerta Omladinskom centru Kulturne mreže Bijela, predsjedniku KUD Igalo, Igoru Simoviću:

„Ovo veče donijelo je mnogo poklona i radosti, ali i pažnje za Luku. Ovakve večeri predstavljaju smisao inkluzije. Posebno zahvaljujem našoj Jasni, koja je i sama lice sa posebnim potrebama, ali je došla u kolicima i podržala Luku. Jako je važno da javno govorimo o problemima naše djece ali i da to mediji isprate, da naša djeca budu što bolje shvaćena“, kazala je Ranka.

Ona je zahvalna KUD-u Sloga iz Đenovića, Kolu srpskih sestara koje redovno kroz patronažni projekat brinu o Lukinom defektološkom i  fizikalnom tretmanu, Opštini Herrceg Novi, kabinetu predsjednika Opštine koji su izdvojili nekoliko hiljada eura kako bi Miliše adaptirale stan prema Lukinim potrebama. Takođe i  OŠ Orjenski bataljon, udruženju Ruža vjetrova, te humanitarki Zorici Drakulić Vidaković koja je nizom, akcija do sada u nekoliko navrata obezbijedila novac za Lukine ljekove.

Predsjednica NVO Kulturna mreža Bijela, Milanka Simović zadovoljna je odzivom i zahvalna svima koji su pomogli realizaciju:

„Najveće iznenađenje bio je dolazak Mike Pantovića sa kćerkom Jelenom, koji redovno iz Beča Luki šalju neophodne ljekove. Najemotivniji dio koncerta bila je rođendanska torta koju smo uručili Luki uz pjesmu „Ružo crvena“. Rođendansku čestitku uputio je specijalni gost večeri Miroslav Bobo Milanović“.

U programu su učestvovali Folklorni ansambl Bijela, djeca iz vrtića Naša radost – Bijela, učenici OŠ Orjenski bataljon iz Bijele i područnih odjeljenja Baošića, Đenovića i Kamenara, Udruženje žena Ruža vjetrova, članovi likovne, dramske i novinarske sekcije Kulturne mreže Bijela, MZ Bijela, Black&white band, učenici Muzičke škole.

Porodica Miliša trenutno je skoncentrisana na prikupljanje dokumentacije i sredstava kako bi Luka nastavio liječenje na jednoj klinici u Beču.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code