Početna Ekonomija Za Mamulu i Kraljičinu plažu potrebna dodatna dokumentacija

Za Mamulu i Kraljičinu plažu potrebna dodatna dokumentacija

0

Članovi Odbora za praćenje realizacije odluka o davanju u dugoročni zakup hercegnovskog lokaliteta Mamula i prihvatanju aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža tražiće neophodnu dokumentaciju koja se odnosi na  te projekte i pozvati predstavnike Vlade kako bi je razmotrili.

Kako prenosi Mina business, predsjednik Odbora i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Mihajlo Anđušić, kazao je da je obaveza Vlade i investitora da dostavljaju izvještaje Skupštini, pri čemu su dobili dvije informacije od investitora, odnosno Vlade kada je riječ o Mamuli.

“Radi se o izvještajima za 2017. i prošlu godinu. Z hotel Kraljičina plaža još nijesmo dobili dokumentaciju”, rekao je Anđušić na sjednici Odbora na kojoj je utvrđena metodologina njegovog rada.

Za narednu sjednicu on  kandiduje razmatranje izvještaja o Mamuli i poziva  predstavnike Vlade.

Na nekoj od narednih sjednica planirano je da se pozovu i predstavnici investitora i opština u kojima se realizuju te aktivnosti, kao i posjeta tim lokalitetima, najvjerovatnije nakon praznika.

Anđušić je podsjetio da je u Skupštini donijeta odluka o obrazovanju Odbora, koji ima zadatak da prati realizaciju odluka o davanju u dugoročni zakup ostrva Mamula i o prihvatanju ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža.

Poslanik DPS-a, Nikola Divanović, kazao je da se malo kasni sa kontrolom ta dva projekta, imajući u vidu njihov značaj, ali i opravdano interesovanje javnosti za njih.

Prema njegovim riječima, mudro je što su neki od članova Odbora iz primorskih opština.

Poslanica DPS-a, Maja Bakrač, smatra da je neophodno što prije krenuti u razmatranje izvještaja i da bi ih trebalo što prije dostaviti članovima Odbora.

“Takođe je neophodno uključiti predstavnike opština u kojima se realizuju te investicije, jer mogu dati značajan doprinos i pomoći u svemu neophodnom kako bi ta ulaganja što brže dobila na značaju”, navela je Bakrač.

Poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša, koji na današnjoj sjednici mijenja poslanika Liberalne partije (LP), Andriju Popovića, kazao je da je taj Odbor iskorak u dijelu jačanja kontrolnog odnosno nadzornog mehanizma Skupštine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code