Za nabavku besplatnih udžbenika za osnovce tri ponude

Za nabavku besplatnih udžbenika za osnovce tri ponude

2
Podijeli

Na otvoreni postupak javne nabavke za najpovoljnijeg dobavljača udžbenika za prva tri razreda Osnovnih škola u Herceg Novom, koje će finansirati Opština sa 51 hiljadom eura, stigle su tri ponude.

Za najpovoljniju i prvorangiranu ponudu izabrana je ponuda firme Kastex d.o.o iz Podgorice, u vrijednosti od 47,3 hiljade eura sa PDV-om. Drugorangirana je bila ponuda hercegnovske knjižare Dambo, odnosno firme Bašić d.o.o. u vrijednosti od 48,7 hiljada eura. Ponuda Nove knjige d.o.o. iz Podgorice odbijena je kao neispravna, jer je Komisija za otvaranje i vrjednovanje ponuda, između ostalog ocijenila, da je ponuđena cijena prelazila procijenjenu vrijednost nabavke.

Picerija i restoran

Ugovor između Opštine i firme Kastex iz Podgorice još nije potpisan, budući da ponuđači imaju rok od 10 dana za eventualnu žalbu protiv rješenja Komisije.

Podsjetićemo da će ovo biti četvrta nastavna godina, u kojoj će Opština finansirati nabavku udžbenika za osnovce. Protekle 3 godine besplatne udžbenike dobijali su samo prvaci, a „spisak“ je ove godine proširen i na učenike II i III razreda. Namjera lokalne uprave je da od sljedeće godine besplatne knjige dobiju osnovci od I do VI razreda.

Udžbenici u 4 hercegnovske knjižare bi trebalo da stignu nakon 20. avgusta, a za đake od I – III razreda biće podijeljeni prvog dana škole.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code